Ορίστηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Τζήλου ύστερα από το Ξάνθη – Ολυμπιακός

Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προσδιόρισε για τις 4 Νοεμβρίου 2021 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων την έναρξη της δίκης που αφορα την επίθεση στον διεθνή διαιτητή Αθανάσιο Τζήλο ο οποίος το 2018, μετά τον αγώνα Ξανθη – Ολυμπιακός, στον οποίο οι αποφάσεις προκάλεσαν οργή στην ομάδα του Πειραιά, δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Όπως μεταφέρει το «sdna», με βάση και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, κατηγορούμενοι για «απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» παραπέμπονται ως δράστες δύο κάτοικοι Αθηνών, ένας 46χρονος και ένας 28χρονος, εκ των οποίων ο πρώτος «είναι σεσημασμένος για σωρεία κλοπών και ένοπλων ληστειών σε βάρος τραπεζών». 

Ο 46χρονος φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό και δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα οπότε στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο 28χρονος, ο οποίος αρνείται την κατηγορία και στο μεταξύ μήνυσε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασαν την υπόθεση. 

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα αλλά αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζήλος ξεκίνησε την διαιτητική του καριέρα στην Ξάνθη την περίοδο που σπούδαζε στο Πολυτεχνείο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι πλέον διεθνής. Η επίθεση σε βάρος του ακολούθησε έναν αγωνα ΑΟΞ-ΟΣΦΠ στον οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά παράπονα.