«Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός Πανόπουλου η πρώτη εντύπωση για το ελληνικό ποδόσφαιρο» αποκαλύπτει ο Μίλαν Ράσταβατς

O προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Μίλαν Ράσταβατς, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «gazzetta», μιλώντας μεταξύ των άλλων και για τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης.

Αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος του ενέπνευσε σοβαρότητα και επαγγελματισμό από την πρώτη κι’ όλας συνάντηση στην Αθήνα, όπως αποκαλύπτει πως η χειρότερη φάση της ζωής του ήταν όταν έφυγε από την Ξάνθη και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την πρώτη παρουσία στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης: «Η πρώτη εμπειρία μου και κάτι που δεν θα ξεχάσω. Η πρώτη μου συνάντηση με τον Πανόπουλο ήταν στην Αθήνα, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Προσπάθησε να καταλάβει την ποδοσφαιρική μου φιλοσοφία. Αυτή, λοιπόν, ήταν κι η πρώτη συνέντευξη για δουλειά που έδωσα στο εξωτερικό. Και πήρα αυτήν τη δουλειά. Η πρώτη εντύπωση που έλαβα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η σοβαρότητα κι ο επαγγελματισμός του κύριου Πανόπουλου. Πήρα μια δουλειά χωρίς να ξέρει ξέρει ο ένας τον άλλον».

Για το τι έχει κρατήσει από τη συνεργασία με τον κ. Πανόπουλο: «Είναι πολύ απλό. Τη στιγμή που αποφάσισε να με πάρει μού είπε “εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει”. Πριν σε προσλάβει, προσπαθεί να μάθει τα πάντα για σένα αλλά από τη στιγμή που σε επιλέγει σού δίνει το χώρο που χρειάζεσαι για να δουλέψεις και σε υποστηρίζει. “Δεν είμαστε η ομάδα που κερδίζει σ’ όλα τα ματς. Θα είμαι εκεί να σε υποστηρίξω όταν έρθουν κάποια άσχημα αποτελέσματα. Μη στεναχωριέσαι, απλά δούλευε”, μου είχε πει. Ήξερε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε πολλά νικηφόρα αποτελέσματα στη σειρά».

Για το αν συμβαίνει το ίδιο και με τους κύριους Μπάκο-Καϋμενάκη; «Ναι είναι αρκετά το ίδιο. Για μένα, ναι. Εκείνοι με ήξεραν καλύτερα απ’ ότι ο Πανόπουλος όταν μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, όπως είναι λογικό. Τους αρέσει να ακολουθείς την γενικότερη φιλοσοφία που έχουν χτίσει στο σύλλογο και στη συνέχεια σε υποστηρίζουν».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην χειρότερη στιγμή της καριέρας του, λέγοντας: «Η χειρότερή μου φάση ήταν όταν έφυγα από την Ξάνθη και για ένα μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Αρνήθηκα προτάσεις γιατί είχα αντιληφθεί ότι δεν θα ήταν καλές οι συνθήκες για να εργαστώ. Είμαι από τους τύπους που τους αρέσει να δουλεύουν. Η καλύτερη περίοδος είναι τώρα με τον Αστέρα, που βρισκόμαστε ανάμεσα στα καλύτερα κλαμπ της χώρας».