Τόκυο 2020: Έφτασαν στο Μισάτο οι Παπαχρήστου, Δουβαλίδης και άλλοι 13 πρωταθλητές του στίβου

Στην πόλη Μισάτο βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα περισσότερα μέλη της ελληνικής ομάδας, ανάμεσα τους η Βούλα Παπαχρήστου (συζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστη Λαζαρου Χαριτωνίδη) και ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, τα πρώτα μέλη που έφτασαν στην Ιαπωνία, για τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα μας γνώρισε θερμή υποδοχή, μικρό μόνο δείγμα της αγάπης και της εκτίμησης, που τρέφουν οι Ιάπωνες για το λαό μας. Ο Δήμος Μισάτο, ο οποίος έχει αναλάβει και την φιλοξενία της ομάδας για δέκα ημέρες, υποδέχθηκε με πανό καλωσορίσματος την ομάδα μας, ενώ σε κάθε δωμάτιο υπήρχαν αναμνηστικά δώρα. Η αποστολή έφτασε στο Μισάτο μετά από περίπου 24 ώρες ταξίδι και τα μέλη της κατέλυσαν στα μονόκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο του προπονητικού κέντρου.

Σήμερα στις 19.00 (ώρα Ιαπωνίας) η αποστολή θα έχει την ευκαιρία να δει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και οι αθλητές και αθλήτριες να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση. Η ομάδα κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο υποβλήθηκε σε PCR test και τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να ακολουθήσει σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με τεστ σε τακτικά διαστήματα. Στο πλαίσιο των μέτρων κατά του covid-19, οι αθλητές θα τρώνε μόνο στα δωμάτια τους, ενώ για να ανέβουν σε αυτά θα χρησιμοποιούν εξωτερική σκάλα.

Ηδη έχουν φτάσει στο Μισάτο 15 από τα μέλη της ελληνικής αποστολής του στίβου. Τις επόμενες ώρες φτάνουν στο Μισάτο οι επικοντιστές Κώστας Φιλιππίδης, Ελένη Πόλακ και Εμμανουήλ Καραλής, με χωριστή πτήση θα φτάσει η Νικόλ Κυριακοπουλου και με χωριστή προς τα τέλη της νέας εβδομάδας η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη.