Δημιουργεί τμήμα ράγκμπι ο Δρομέας Θράκης

Τμήμα ράγκμπι αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δρομέας Θράκης. Την απόφαση αυτή έλαβε η τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση, που ήταν και εκλογική.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο σύλλογος φιλοδοξεί εκτός από τον ΣΕΓΑΣ να εγγραφεί και στο Μητρώο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, στην οποία έχει περάσει προσωρινά ο έλεγχος του ιδιαίτερα δημοφιλούς σε Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη αθλήματος του ράγκμπι.

Ετσι εκτός από το τμήμα στίβου που είναι και το βασικό του συλλόγου, αλλά και το τμήμα πεζοπορίας που αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μια από τις κύριες δράσεις του Δρομέα, εφεξής θα έχει και τμήμα ράγμπι με έφορο τον ιδιωτικό υπάλληλο Νίκο Κεσκίνη.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται ίδρυση τμήματος ράγκμπι στην Θράκη. Η πρώτη έγινε από τον ΑΟ Θράκης, έναν σύλλογο που επίσης είχε έδρα στην Αλεξανδρούπολη αλλά διαλύθηκε προ διετίας. Στην Ελλάδα οι πιο πολλοί σύλλογοι ράγμπι υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Η Αλεξανδρούπολη έχει βγάλει στο παρελθόν και διεθνή παίκτη ραγκμπι, ο οποίος μετείχε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών ενώ την δεκαετία του 2000 είχε φιλοξενηθεί και ένας διεθνής φιλικός αγωνας εθνικων ομάδων στο “Φωτης Κοσμάς” που μάλιστα ειχε μεταδοθει και από την ΕΡΤ.