Τόκυο 2020: Πληροφορίες για τρία κρούσματα κορονοϊού στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που ήδη μεταδίδονται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τρία κρούσματα κορονοϊού στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα, τα δύο από τα οποία μάλιστα αφορούν αθλητές.

Το ένα από αυτά επιβεβαιώθηκε και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με απογευματινή της ανακοίνωση, αφορά αθλητή της ιστιοπλοΐας που δεν έχει πάει στο Τόκυο. Κατά συνέπεια δεν αφορά τον έχοντα ξανθιώτικες ρίζες χάλκινο ολυμπιονίκη του Ριο ντε Τζανέιρο Παύλο Καγιαλή, ούτε τον εξ αγχιστείας κομοτηναίο Βύρωνα Κοκαλάνη που αναχωρησε εδώ και τρεις μέρες για την Ιαπωνία. Ο αθλητής θα περάσει καραντίνα 14 ημερών και αν προλάβει θα ταξιδέψει στο τόκυο για τους Αγώνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ένα ακόμα κρούσμα σε αθλητή ή αθλήτρια της ολυμπιακής ομάδας, το οποίο αφορά την κολύμβηση. Επίσημη ενημέρωση για αυτό δεν υπάρχει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιεί το τελευταίο καμπ προετοιμασίας στην Αλεξανδρούπολη η πλειοψηφία των μελών της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας της κολύμβησης, πριν αναχωρήσουν για την ιαπωνική πρωτεύουσα. Το τρίτο κρούσμα φέρεται να αφορά σε αξιωματούχο της ελληνικής ομάδας.

Διευκρινίζεται πάντως οτι επισήμως ανακοίνωση υπάρχει μόνο για την ιστιοπλοΐα, ενώ τα άλλα προκύπτουν από δημοσιογραφικές πληροφορίες και χαρακτηρίζονται για την ώρα ύποπτα και όχι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει:

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι έχει επίσημη ενημέρωση για ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ολυμπιακή ομάδα σε αθλητή της ιστιοπλοϊας.
Ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα και με τη συμπλήρωση των 14 ημερών θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού.
Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσει αμέσως για Τόκιο, για να προλάβει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.