Αποδεσμεύονται τα παιδιά που σήκωσαν το βάρος της φανέλας του ΑΟΞ στα περσινά μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σε σειρά αποδεσμεύσεων νεαρών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της προχώρησε τις τελευταίες ώρες η ΠΑΕ Ξάνθη. Πρόκειται κυρίως για παίκτες που έγιναν πέρυσι επαγγελματίες όταν αφέθηκε ελεύθερη όλη σχεδόν η ομάδα, με αποτέλεσμα να σηκώσουν το βάρος των μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αραμπατζής, Τενεκές, Λεουτσακος, Σιμάρ Χασάν Ογλού, Ισακίδης, Σουλεϊμαν και ο Φάκης που ήδη εκανε και σχετική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στα social media, αποτελούν παρελθόν από την ομάδα, σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε και ο Γιάννης Τσιλιγκιρίδης.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι αποδεσμεύσεις προχώρησαν χωρίς να έχει εικόνα για το ποιόν και τις ικανότητες αυτών των παικτών ο νέος προπονητής Τζέιμι Μονρόε, ενώ μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί ότι οι κινήσεις αυτές συμπίπτουν με την έλευση του Νίκου Κεχαγιά στις ακαδημίες, προϊόν των οποίων αποτελούν αυτά τα παιδιά και μάλιστα με επικεφαλής μέχρι πριν δυο χρόνια τον ίδιο τον Κεχαγιά.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι χωρίς ο νέος προπονητής να δει και κάποιους δανεικούς και μη, έγιναν κάποια παιδιά επαγγελματίες. Συμπέρασμα; Τα λάθη του παρελθόντος της προηγούμενης διοίκησης δείχνουν να συνεχίζονται και με την παρούσα, αφου ουσιαστικά ο ΑΟΞ διώχνει αρκετους νεαρούς παίκτες που ο ίδιος ανέδειξε χωρίς οι ιθύνοντές του να περιμένουν τις αποφάσεις και αξιολόγησης του νέου προπονητή.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι τουλάχιστον δύο από τα παιδιά της Κ17 της Ξάνθης, ίσως και περισσότερα, μέσα στις επόμενες μέρες θα φύγουν από την Ξάνθη και θα βρεθούν αντίπαλοί της, μετακομίζοντας σε αντίστοιχα τμήματα των λεγόμενων «ισχυρών» ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος.