Με συμμετοχή της Ξάνθης τα πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων της Super League

Οριστικοποιήθηκαν οι συμμετοχές για την διεξαγωγή των αναπτυξιακών ηλικιακών πρωταθλημάτων της Super League για τη σεζόν 2021/22.

Η ομάδα του ΑΟΞ θα συμμετάσχει και την ερχόμενη στα πρωταθλήματα Κ15 και Κ17, δηλαδή Παίδων και Εφήβων, παραμένοντας σε αυτά παρά το γεγονός πως η πρώτη ομάδα βρίσκεται στη Super League 2, όπως συνέβη βεβαίως και την περασμένη σεζόν που ωστόσο τα μικρότερα ηλικιακά πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε ενιαίο όμιλο με τις μετακινήσεις που συνεπάγεται, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Πανιωνίου, του Απόλλωνα και του Παναιτωλικού, ενώ δεν θα κατεβάσει ομάδα ο νεοφώτιστος Ιωνικός. Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτάθλημα Κ15 η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Όπως αναφέρει το gazzetta, από πλευράς λίγκας έγιναν προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή τομή και να «σπάσουν» σε δύο οι όμιλοι (βόρειος και νότιος) ώστε να μειωθεί το κόστος. Όμως από τη στιγμή που στο βορρά δεν συμπληρώθηκε το μίνιμουμ όριο των πέντε ομάδων, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Με τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και την Ξάνθη δεν μπορούσε να διεξαχθεί σεζόν με τις ομάδες να παίζουν συνεχώς μεταξύ τους ώστε να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός αγωνιστικών ημερών. Τελικά οι τρεις της βόρειας Ελλάδας, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης συγκροτούν τον ενιαίο όμιλο για τη σεζόν 2021/22. Μέχρι να ψηφιστεί στο ΔΣ της Λίγκας η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος, ο Απόλλων και οι υπόλοιπες ΠΑΕ έχουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν τη στάση τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Οσον αφορά την Κ17 όπου διασφαλίστηκε η διεξαγωγή σε δύο ομίλους, θα συμμετάσχουν και οι 14 ομάδες της Super League συν τον Πανιώνιο και την Ξάνθη. Έτσι οι δύο όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ (Νότιος): Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ και Ιωνικός

Β’ (Βόρειος): ΠΑΟΚ, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος και Λαμία

Όσον αφορά την Κ19, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα συμμετάσχουν οι 13 από τις 14 ομάδες της Super League. Ο τρόπος διεξαγωγής δεν αλλάζει, οι νέοι θα ακολουθούν το πρόγραμμα της Α΄ ομάδας ενώ θα υπάρχει ρεπό για τον σύλλογο που θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ, η οποία αποφάσισε να διαλύσει την Κ19.