Super League 2: Ο ΑΟΞ, ο Ορφέας, οι άλλες 34 ομάδες του νέου πρωταθλήματος και ο διαχωρισμός τους σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο

Με την νίκη – άνοδο του Ορφέα Ξάνθης συμπληρώθηκε το παζλ των 36 ομάδων που καταρχήν έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής την προσεχή σεζόν στο νέο ενοποιημένο επαγγελματικό πρωτάθλημα της SL2 με την FL.

Πρόκειται για την ΑΕΛ που υποβιβάστηκε από την SL1, τις 11 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα της SL2 (συμπεριλαμβανομένης του ΑΟΞ αλλά πλην του Ιωνικού που προβιβάστηκε), τις οκτώ πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο της Football League (πλην των δύο τελευταίων σε κάθε όμιλο που υποβιβάστηκαν), τις τέσσερις ομάδες που ανεβαίνουν από την Γ’ Εθνική (συμπεριλαμβανομένου του Ορφέα Ξάνθης) και των τεσσάρων Ομάδων Β’ της Super League 1.

Ολες αυτές οι ομάδες, πλην των Ομάδων Β’ της SL1 προφανώς, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ως το τέλος της εβδομάδας ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί (μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 350.000 ευρώ, εγγυητική 100.000 ευρώ, θεωρητικά και αδειοδότηση αλλά αυτό όπως έχει γράψει το ThrakiSportS αναμένεται να ξεπεραστεί). Εφόσον κάποια ή κάποιες από τις ομάδες δεν τα καταφέρουν, θα δοθεί δικαίωμα να συμπληρωθεί το κενό από τους επιλαχόντες των μπαράζ της Γ’ Εθνικής και εκείνους που υποβιβάστηκαν από την FL.

Παίρνοντας πάντως για την ώρα ως δεδομένο ποιες είναι οι 36 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, γίνεται αντιληπτό ότι θα πάμε σε δυο ομίλους των 18 ομάδων που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Ερωτηματικό αποτελεί αν κάποια από τις τρεις Ομάδες Β’ του τεως ΠΟΚ πάει στον Βόρειο Όμιλο για να είναι από δύο τέτοιες ομάδες σε κάθε Όμιλο και εφόσον αυμβεί αυτό, μήπως σταλούν στον Βόρειο Όμιλο και κάποιες άλλες ομάδες από Αθήνα. Αν πάντως πάμε με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, μετά και την άνοδο του Ορφέα, οι όμιλοι θα σχηματισμούν ως εξής:

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (18 ομάδες): ΑΕ Λάρισα (υποβιβασμός από SL1), ΑΟ Ξάνθη, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (συμμετείχαν και φέτος στην SL2), Βέροια, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Θεσπρωτός, Ηρακλής Θεσσαλονίκης (αντί Τρίγλιας) και Αλμωπός Αριδαίας (συμμετείχαν φέτος στον Βόρειο Όμιλο της Football League), Νίκη Βόλου (συμμετείχε στον Νότιο Όμιλο της Football League φετος), Αναγέννηση Καρδίτσας, Ορφέας Ξάνθης (ανεβαίνουν από Γ’ Εθνική) και ΠΑΟΚ Β’.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (18 ομάδες): Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Χανιά, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, ΟΦ Ιεράπετρας (συμμετείχαν και φέτος στην SL2), Καλαμάτα, Ρόδος, Καλλιθέα, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Αιγάλεω (συμμετείχαν φέτος στον Νότιο Όμιλο της Football League), Κηφισιά, Ηρόδοτος (ανεβαίνουν από την Γ’ Εθνική), Ολυμπιακός Β’, ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκός Β’.

Διευκρινίζεται πάντως ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, αφού ανάλογα με την περιοχή όπου θα έχει έδρα κάθε τυχόν ομάδα που δεν θα δηλωθεί και εκείνη που θα έχει η όποια την αντικαταστήσει, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές σε αυτούς τους αρχικούς σχεδιασμούς ενώ εννοείται πως αν μεταφερθεί μια ΟΠμάδα Β’ από τις τρεις του τεως ΠΟΚ στον Βόρειο Όμιλο, μοιραία θα πρέπει να κατέβει στον Νότιο κάποια άλλη ομάδα και γενικά ενδέχεται να προκύψουν ενδιαφέρουσες καραμπόλες….