Ο απολογισμός του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων στην Κομοτηνή

Στην ιστορία πέρασε το 36ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από την 1η έως τις 11 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει εεκτενώς ο Παρατηρητής της Θράκης (από οπού και η κεντρική φωτογραφία), ήταν μια διοργάνωση που αφιερώθηκε στη μνήμη του Μάριου Ζώνιου, δικηγόρου των Ιωαννίνων. Η μετονομασία άλλωστε της ομάδας των Ιωαννίνων ως «Μάριος Ζώνιος» ήταν μία από τις πιο δυνατές στιγμές που χάρισε η διοργάνωση. Όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση χαρίζοντας στο κοινό ωραία τέρματα και δυνατές μονομαχίες.

Νικητής της διοργάνωσης εκτός από τον ΑΡ.ΜΑ. που δίκαια έφτασε στην κορυφή ήταν και ο εθελοντισμός, που αντικατοπτρίστηκε στο πρόσωπο των χαμογελαστών εθελοντριών και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, που έδιναν το «παρών» σε κάθε αναμέτρηση, αποτελώντας εγγύηση για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Για την ιστορία, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Θοδωρής Κρανας των Ιωαννίνων, MVP  ο Ιορδάνης Μαυρομάτης από τον ΑΡ.ΜΑ., το βραβείο Fair-play πήρε η ομάδα των Ιωαννίνων τόσο για τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν όσο και για τον σεβασμό στη μνήμη του εκλιπόντα συμπαίχτη τους Μάριου Ζώνιου.

Τις απονομές έκαναν η πρόεδρος του ΔΣ Ροδόπης κ. Χατζηαντωνίου, ο Πρόεδρος της Super League Interwetten Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο Marketing Manager του Mundiavocat Thibault Pagnier, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Κυριαζής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμωνας Λεχούδης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Ίτσας.

Ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, τόσο το διεθνές φιλικό της γυναικείας μεικτής ομάδας της Ροδόπης με την ASD LEX Catania όσο και το φιλικό των αποφοίτων του ΔΠΘ και μελών του Πρωταγόρα, που προκάλεσε συγκίνηση στους συμμετέχοντες. Επίσης τιμήθηκε ένας πρωταθλητής Ευρώπης και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό της Ροδόπης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή και στο προπονητικό κέντρο της παλιάς του ομάδας, του Πανθρακικού.

Όλες οι ομάδες ευχαρίστησαν την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές για το γεγονός πως ήταν πανταχού παρόντες και παρούσες και ευχήθηκαν του χρόνου να είναι όλοι γεροί να ανταμώσουν στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων.