Το δώρο από το Ρολάν Γκαρός του αντιδημάρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη στον μοναχογιό του Λάζαρου Στάλιου

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να κυριαρχεί στην τενιστική επικαιρότητα το Γουίμπλεντον με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κατακτά και αυτόν τον τίτλο, ωστόσο στην φίλαθλη Ελλάδα εξακολουθεί να σχολιάζεται η εκπληκτική πορεία των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη μέχρι τον τελικό και τον ημιτελικό αντίστοιχα του Ρολάν Γκαρός.

Μπορεί στο βρετανικό γκραν σλαμ να αποχώρησαν σχετικά νωρίς από το τουρνουά, ωστόσο στο γαλλικό διέπρεψαν και για αυτό απέκτησε ξεχωριστή αξία το δώρο που έκανε ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, που είχε βρεθεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, στον μοναχιγιό του ξανθιώτικης καταγωγής βαλκανιονίκη του τένις Λάζαρου Στάλιου, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την Ξάνθη.

Ο Στάλιος αναδειχθηκε από το ThrakiSportS μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της Θράκης στον έναν αιώνα ελεύθερης ιστορίας του γεωγραφικού μας διαμερίσματος. Με αφορμή και τα δημοσιεύματα του ThrakiSportS, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού στην Ξάνθη πρότεινε να έρθει σε επαφή ο Δήμος Ξάνθης με την οικογένεια Στάλιου.

Οπως έχει γράψει σε προηγούμενο άρθρο το ThrakiSportS, στην συνάντηση ο μεν Πέτρος Στάλιος, μοναχογιος του κορυφαίου πρωταθλητή την περίοδο του Μεσοπολέμου αλλά και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δώρισε στον Δήμο Ξάνθης τα κύπελλα του πατέρα του, η δε δημοτική αρχή υποσχέθηκε να βάλει μπροστά την δημιουργία αθλητικού κέντρου αντισφαίρισης που θα φέρει το όνομα Στάλιου.

Ξεχωριστή όμως ήταν και η στιγμή που ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης επεφύλαξε μια έκπληξη στον Πέτρο Στάλιο καθώς του δώρισε… χώμα από το Rolland Garros που έφερε από την πρόσφατη επίσκεψη του στο Παρίσι όπου παρακολούθησε τον τελικό αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Στάλιος, πρωταθλητής Ελλάδος και ο ίδιος στο άθλημα του τένις, δεν έκρυψε την χαρά του για το ιδιαίτερο αυτό δώρο και ευχαρίστησε θερμά τον Φανουράκη και τον δήμαρχο Τσέπελη για την υποδοχή και τα δώρα τους και την τιμή που θα κάνει ο Δήμος Ξάνθης στον πατέρα του και τον ίδιο.