Πρωτοφανής καπηλεία της επιτυχίας του Ορφέα από τον Δήμο Ξάνθης! «Έπιασαν τόπο οι ευχές μας, με συνέπεια ήμασταν δίπλα στην ομάδα»

Ο Ορφέας Ξάνθης πέτυχε αυτό που φάνταζε θαύμα όχι απλά στην έναρξη της σεζόν, αλλά ακόμα και όταν είχε αρχίσει να δείχνει ότι φέτος θα είναι η χρονιά ου. Μόνος του, με ελάχιστες βοήθειες και σε κάθε περίπτωση μηδαμινή από τον Δήμο Ξάνθης, όπως ο ίδιος ο Μπάμπης Χατζημεστής είχε καταγγείλει στη συνέντευξή του στο ThrakiSportS, κατάφερε να ανέβει στην Super League 2.

Και αυτές τις πρώτες στιγμές της ανόδου, τεράστια έκπληξη προκαλεί ότι ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης που έσπευδε να δίνει το παρών σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ΑΟΞ (αλλά και στο τελευταίο εκτός) ενώ έλαμπε δια της απουσίας του από αυτα του Ορφέα Ξάνθης, έσπευσε στην συγχαρητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε να καπηλευτεί ουσιαστικά αυτήν την επιτυχία του Ορφέα Ξάνθης υποστηρίζοντας ότι… έπιασαν τόπο οι ευχές του Δήμου Ξάνθης (θαρρείς και μόνον ο Δημος Ξάνθης ευχόταν για την άνοδο και όχι όλοι οι Ξανθιώτες) αλλά κυρίως να υποστηρίξει ότι «ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα,  όπως το πράττει με συνέπεια, συνεχώς».

Το αν το πράττει με συνέπεια είναι κάτι που ο ίδιος ο Χατζημεστής είχε αμφισβητήσει, όταν ερωτώμενος για την βοήθεια του Δήμου Ξάνθης έλεγε στις 3 Ιουνίου στο ThrakiSportS: «Μα να παρακαλάμε να κάνουν απολύμανση το γήπεδο και να βρίσκουν δικαιολογίες ότι τάχα μου είναι ιδιωτικό και όχι δημοτικό επειδή ανήκει στον ΑΟΞ; Αφού την κάνουν που την κάνουν σε όλες τις εγκαταστάσεις, δεν στοιχίζει τίποτα. Στο κάτω κάτω μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της πόλης τους θα βοηθήσουν. Ειλικρινά, αγνοούν τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Και θέλω να τονίσω και να καταστήσω σαφές ότι ο Ορφέας δεν έχει και δεν επιθυμεί να έχει καμία πολιτική αντιπαράθεση. Εγω δεν κρατάω καμία σημαία. Μόνο μην τους δω, τώρα που πάμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να έρχονται σε κανά πανηγύρι. Αν τολμήσουν να έρθουν, ειλικρινά σας το λέω, θα τους διώξω…».

Κάπως έτσι λοιπόν, ο δήμαρχος Ξάνθης απέφευγε όλο το προηγούμενο διάστημα να πατήσει το πόδι του στο γήπεδο του ΑΟΞ. Αμέσως μετά ωστόσο την τεράστια επιτυχία, ο Μανώλης Τσέπελης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Με κομμένη την ανάσα, αλλά ταυτόχρονα με πολλή πίστη και ελπίδα, παρακολουθούσαμε όλοι τον αγώνα που τελικά έφερε τα χαμόγελα στα χείλη μας.
Ζήτω, ο Ορφέας Ξάνθης.
Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει θερμά τον Ορφέα Ξάνθης για τη λαμπρή άνοδό του στη δεύτερη κατηγορία.

Η Ιστορική ομάδα της Ξάνθης τα κατάφερε και οι ευχές του Δήμου Ξάνθης στις 6 Ιουνίου 2021 για τα  τέσσερα εναπομείναντα  παιχνίδια μπαράζ,  που ακολούθησαν, έπιασαν τόπο.
Χειροκροτούμε δυνατά  τον Ορφέα Ξάνθης,  προσωπικά τον Μπάμπη Χατζημεστή,  τους τεχνικούς, τους παίκτες, όλους όσους πίστεψαν και συνόδευσαν, όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα, μέχρι την τελική δικαίωση.
Ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα,  όπως το πράττει με συνέπεια, συνεχώς και όλη η Ξάνθη είναι διπλά υπερήφανη γιατί πλέον έχει δύο ομάδες στη δεύτερη κατηγορία.
                                                             Ο Δήμαρχος Ξάνθης
                                                          Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης