Ο πιο μεγάλος τελικός είναι στο γήπεδο του ΑΟΞ: Ορφέας Ξάνθης – ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου για μια θέση στην SL2 (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Μπορεί τα ξημερώματα να διεξήχθη ο τελικός του Copa America με την Αργεντινή να επικρατεί της Βραζιλίας και να κατακτά το τρόπαιο μέσα στο Μαρακανά, μπορεί στις 10.00 το βράδυ να κοντράρονται στο Γουέμπλεϊ η Ιταλία με την Αγγλία για την κούπα του Euro 2020, όμως υπάρχει σήμερα Κυριακή και ένας άλλος προγραμματισμένος τελικός. Και τι τελικός! Ανάμεσα σε δυο πρωταθλητές με έπαθλο την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες και την SL2.

Στις 6.00 το απόγευμα διεξάγεται η πέμπτη και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου ανάμεσα στους πρωταθλητές των 10 ομίλων της Γ’ Εθνικής. Οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις έχουν κριθεί, τις έχουν καταλάβει οι Κηφισιά και Ηρόδοτος στον Νότο και η Αναγέννηση Καρδίτσας στον Βορρά. Η τέταρτη και τελευταία θέση κρίνεται στην Θράκη με τον Ορφέα Ξάνθης να φιλοξενεί τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου και να φιλοδοξεί να ανέβει στην πιο πάνω κατηγορία, που αφενός είναι επαγγελματική, αφετέρου με δεδομένη την αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε θα τον φέρει αντίπαλο του ΑΟΞ στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές η Αναγέννηση Καρδίτσας που την ίδια ώρα θα παίζει τυπικό παιχνίδι με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς και έχει εξασφαλίσει την άνοδο. Ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, πρωταθλητής του 5ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, έχει 6 πόντους και έρχεται στην Ξάνθη για δυο αποτελέσματα, αφού παίρνει την άνοδο και με ισοπαλία. Πέντε βαθμούς έχει ο Ποσειδών Μηχανιώνας, πρωταθλητής του 2ου Ομίλου, αλλά έχει ρεπό αυτήν την τελευταία αγωνιστική και είναι εκτός προνομιουχου δυάδας. Τέσσερις βαθμούς έχει ο Ορφέας Ξάνθης, χάρη στην ισοπαλία της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και τη νίκη επί του Διαγόρα στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Συνεπώς αν ο Ορφέας Ξάνθης κερδίσει, φτάνει τους 7 βαθμούς, προσπερνά δεδομένα την Μηχανιώνα και τον Καναλάκι και παίρνει το πολυπόθητο δεύτερο εισιτήριο ολοκληρώνοντας μια χρονιά όνειρο για το συγκρότημα του Μπάμπη Χατζημεστή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, το πιο πιθανό είναι να κατακτήσει την 3η θέση, θα είναι δηλαδή πρώτος αναπληρωματικός σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή. Αν χάσει θα μείνει λογικά 4ος.

Ετσι κι αλλιώς, ακόμα και να έρθει η άνοδος, ο δρόμος για να εξασφαλιστεί περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ μόνο για την δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της SL2 θα είναι μακρύς, ο ίδιος ο Χατζημεστής έχει διευκρινίσει ότι δεν προσδοκά στη βοήθεια κανενός αφού όλοι «μόνο λόγια είναι», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του Ορφέα Ξάνθης δεν θα διεκδικήσουν τη νίκη και την άνοδο – την μεγαλύτερη στιγμή στην υπεραιωνόβια ιστορία της ομάδας. Άλλωστε αν ήταν να έχουν γνώμονα αυτό το ζήτημα, δεν θα κατακτούσαν ούτε το πρωτάθλημα στον 1ο Όμιλο.

Ο Ορφέας Ξάνθης θα παραταχθεί με όλα του τα μεγάλα ονόματα σε αυτόν τον αγώνα – γιορτή. Ο Μπάμπης Χατζημεστής ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την 20άδα που θα κληθεί να φέρει σε πέρας την μεγάλη πρόκληση (διαβάστε αναλυτικά όλα τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ). Τέσσερις και κάτι ώρες πριν την σέντρα οι παίκτες θα συγκεντρθούν στο Fresh Co για να περάσουν σαν οικογένεια όλοι μαζί αυτές τις ώρες της προσμονής. Διαιτητής εχει οριστεί ο αξιολογημένος για SL Φώτης Πολυχρόνης από την Πιερία με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Βρούζος, επίσης του Συνδέσμου Πιερίας, και Νίκο Τοροσιάδη του Συνδέσμου Μακεδονίας. Τέταρτος του αγώνα θα είναι ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας της ΕΠΣ Καβάλας, ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Γιάννης Στρατούδης του Συνδέσμου Έβρου.

Η αναμέτρηση δεν καλύπτεται σε live streaming διαδικτυακά, γεγονός που έχει προκαλέσει και την διαμαρτυρία της ομάδας ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου. Θα υπάρχει ωστόσο τηλεοπτική κάλυψη από το Next TV αλλά το συγκεκριμένο κανάλι της Ξάνθης εκπέμπει μόνο από τον Εβρο ως και Σέρρες-Καβάλα χωρίς να έχει διαδικτυακή μετάδοση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση το ThrakiSportS θα έχει live λεπτό προς λεπτό ενημέρωση για την πιο μεγάλη ώρα του Ορφέα Ξάνθης…