Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης ανέλυσε και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης και φυσικά έγραψε τις εκτιμήσεις του και για τον μεγάλο τελικό Ιταλίας-Αγγλίας.

Αναλυτικά γράφει:

ΙΤΑΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, σε έναν μεγάλο τελικό, ένα σπουδαίο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειξαν τη μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλο το Euro 2020.
Αυτό το παιχνίδι είναι ένας πολύ μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον προπονητή της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, όσον αφορά το πώς θα μπορέσει να διασπάσει την εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά των Άγγλων, οι οποίοι έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ σε όλο το τουρνουά κι αυτό από στατική φάση. Θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη την τακτική κι όλη την τεχνική της ομάδας του για να μπορέσει να βρει τον τρόπο να σκοράρει σ’ αυτή την Αγγλία.
Απ’ την άλλη πλευρά οι Άγγλοι, αν και δεν είναι ομάδα που βγαίνει ψηλά και δεν ανεβάζει πολύ τα στόπερ της -στοιχείο που εξυπηρετεί ως ένα βαθμό την Ιταλία για να μπορέσει να επιβάλλει το δικό της τέμπο, με υπεραριθμία παικτών στη μεσαία γραμμή- έδειξαν πως βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, ειδικά στις νοκ-άουτ φάσεις του Euro 2020.
Έχουν ρυθμό, δυνάμεις, πρεσάρουν πολύ καλά κι έχουν πια πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κι επιπλέον, απέδειξαν πως έχουν πολύ «βαθύ» πάγκο, αφού και οι πέντε αλλαγές που κάνουν σε κάθε ματς, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα.
Σίγουρα η Αγγλία έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, κοινού, ενθουσιασμού και παικτών με πολύ ισχυρή προσωπικότητα, όμως αν η Ιταλία επιβάλλει το δικό της τέμπο και το στυλ του παιχνιδιού της με την ταχύτητα στο passing game, μπορεί να φτάσει στο τρόπαιο.
Εκτιμώ πως θα δούμε ένα πολύ ωραίο ματς κι ένα πολύ καλό φινάλε μίας διοργάνωσης στην οποία παίχθηκε ωραίο ποδόσφαιρο κι άφησε το «σημάδι» της.