Σκέπασε η θρακιώτικη γη το κορυφαίο της 8άρι – Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Γιώργο Μαρινάκη στην τελευταία του κατοικία

Η θρακιώτικη γη σκέπασε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου τον Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος έφυγε εντελώς αιφνιδιαστικά από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 62 ετών.

Συγγενείς, φίλοι, παράγοντες και πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές παραβρέθηκαν στη Συδινή Ξάνθης και τον συνόδευσαν στην τελευταια του κατοικία μέσα σε κλίμα οδύνης το χρυσό παιδί του ξανθιώτικου και γενικά του θρακιώτικου ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρινάκης ξεκίνησε από την Θράκη Συδινής, μεταπήδησε στον ΑΟΞ όταν είχε υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική και διετέλεσε αρχηγός της μεγάλης ομάδας που ανέβασε τον σύλλογο από την Γ’ στην Β’ Εθνική και μετά από την Β’ στην Α’ Εθνική, όπου ήταν και ο πρώτος παίκτης της ιστορίας του συλλόγου που πέτυχε γκολ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στεφανια κατέθεσαν η ΠΑΕ Ξάνθη, ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΑΟΞ, ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Πανθρακικού του οποίου είχε επίσης φορέσει την φανέλα το 1992, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καβάλας, ο πρώην ιδιοκτήτης του ΑΟΞ Χρήστος Πανόπουλος, η ΕΠΣ Ξάνθης, η ΕΠΣ Θράκης και φυσικά η τελευταία του ομάδα, η Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, στην οποία ήταν πρόεδρος.

Στον τελευταίο ασπασμό ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο προπονητής και παλιος συμπαίκτης του Νίκος Καραγεωργίου αλλά και πάρα πολλοί άλλοι παλαίμαχοι Ξάνθης, Κομοτηνής και Καβάλας. Μάλιστα, τον επικήδειο εκφώνησε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΞ Μάκης Τζατζος που συγκίνησε ιδιαίτερα με όσα ανέφερε για τον εμβληματικό αρχηγό του ΑΟΞ, αλλά και ο άμεσος συνεργάτης του στον ΠΑΟΚ Κομοτηνής Δημήτρης Παγωνίδης…