Παράθυρο ανόδου του Ορφέα Ξάνθης στην SL2 ακόμα και αν δεν κερδίσει την Κυριακή το Καναλάκι

Με 36 ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, όπως επισημοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευης από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ωστόσο στην ίδια απόφαση υπήρξε μια ανατροπή που δίνει ελπιδες ανόδου στον Ορφέα Ξάνθης ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να κερδίσει το Καναλάκι την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ενώ γνωρίζαμε ότι όποια ομάδα δεν καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή στην SL2 δεν θα αντικατασταθεί, η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε το αντίθετο.

Όποια εκ των ομάδων που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια (δηλαδή 350 χιλιάδες ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και 150 χιλιάδες ευρώ εγγυητική) και κατά συνέπεια δεν δηλώσει συμμετοχή, τη θέση της θα πάρει ειτε ομάδα από την Γ’ Εθνική (που συμμετείχε στη διαδικασια των μπαράζ) είτε από ΠΑΕ που υποβιβάστηκε από την Football League.

Αυτή την απόφαση πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, εφόσον πληρούνται φυσικά οι προϋποθέσεις του νόμου για το Μετοχικό Κεφάλαιο 350.000 ευρώ και την εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ, από την ομάδα που θα θέλει να αγωνιστεί στη Super League 2.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο Ορφέας κερδίσει εξασφαλίζει δεδομένα δικαίωμα ανόδου στην SL2 αλλά ακόμα και αν δεν νικήσει αλλά για παράδειγμα μείνει ισόπαλος, θα είναι ο πρώτος επιλαχών (θα ανέβει στους 5 βαθμούς, όσους έχει και ο Ποσειδών Μηχανιώνας αλλά θα τον περάσει λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων).

Κάτι που αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο να ανέβει και αυτός, αν βρει φυσικά και ο Ορφέας Ξάνθης τα συνολικά 450 χιλιάρικα που απαιτούνται για μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική, κάτι που όπως έχει δηλώσει και ο Μπάμπης Χατζημεστής, μόνο σίγουρο δεν είναι.

Πάντως, η εκτίμηση είναι ότι η κινηση αυτή της ΕΠΟ αποτελεί ρουσφέτι κυρίως στον Πανιώνιο που δεν κατάφερε να ανέβει από τα μπαράζ του Νότου (ανέβηκαν Κηφισιά και Ηρόδοτος, διαθέτει ήδη ΠΑΕ αφού μόλις πέρυσι υποβιβάστηκε από την SL1 μαζί με την Ξάνθη), αφετέρου σε ΑΕ Καραϊσκάκης και Δόξα Δράμας που είναι στα δικαστήρια (σε πρώτη φάση η ΑΕ Καραϊσκάκης που υποβιβάστηκε αγωνιστικά από την SL2 κέρδισε στο Διαιτητικό την υπόθεση για την παράνομη όπως υποστήριζε συμμετοχή της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, αλλά έτσι κι αλλιώς με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και οι δυο θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθληαμα αφού κανείς από τους υποβιβασθέντες στην φετινή SL2 δεν θα υποβιβαστεί στην πραγματικότητα).