Μεγάλη βράβευση με άρωμα… Χόλιγουντ της «Καλής Πρέσβειρας» της Ξάνθης Βίκυς Μπαφατάκη

Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει θερμά την Ξανθιώτισσα Επικοινωνιολόγο Βίκυ Μπαφατάκη, που για μία ακόμη φορά έκανε περήφανη τη χώρα και ξεχωριστά υπερήφανη, την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ξάνθη.

Στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Amicorti, με «άρωμα» από Χόλυγουντ, η Βίκη Μπαφατάκη μετείχε στην κριτική επιτροπή, μαζί με διακεκριμένες προσωπικότητες από το Hollywood και τον διεθνή κινηματογράφο, βράβευσε τον 9χρονο CristianPetaroscia που έλαβε το 2ο βραβείο καλύτερης ερμηνείας και βραβεύτηκε  από τον Καθηγητή Giuseppe Tardivo, για τη συμβολή της στο φεστιβάλ και την προώθησή του σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Βραβείο Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους έλαβε η ελληνόφωνη ταινία Inverno (Χειμώνας) του ιταλού σκηνοθέτη Giulio Mastromauro. Λάτρης του Ελληνικού Πολιτισμού, επέλεξε την ελληνική γλώσσα,νιώθοντας, όπως δήλωσε, πως ο ήχος της γλώσσας μας σκληρός και ταυτόχρονα ζεστός και οικείος, αποδίδει τέλεια την αίσθηση της ταινίας του.

Είμαστε βέβαιοι ότι, η Βίκη Μπαφατάκη που λειτουργεί ως η καλή πρέσβειρα της Ξάνθης στην Ελλάδα και στην οικουμένη, σύντομα θα αναζητήσει τη δυνατότητα, η πόλη μας να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση.

Πηγή: https://agonas.gr/