Γ’ Εθνική: Προκήρυξη τριετίας ενέκρινε η ΕΠΟ! Μειώνονται σε 4 οι Όμιλοι, πόσοι πέφτουν και ανεβαίνουν, 9 Έλληνες στην 11άδα από του χρόνου

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε την Παρασκευή, η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής η οποία είναι μάλιστα τριετούς διάρκειας (2021-2024).

Επίσημα δεν έχει αναρτηθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με πληφορορίες προβλέπει ότι φέτος θα έχουμε αριθμό ομίλων ανάλογα με τις συμμετοχές που θα δηλωθούν (το πιο πιθανό επτά ομίλους) αλλά από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23 προβλέπεται ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων με 18 ομάδες ο καθένας (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος θα έχουμε πάλι πολλούς υποβιβασμούς, τουλάχιστον πέντε με έξι σε κάθε όμιλο, αλλά από τα τοπικά πρωταθλήματα πλέον η άνοδος θα επιτυγχάνεται μέσω μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών με μια αναλογία ένας πρωταθλητής ανα περίπου τρεις ΕΠΣ.

Όπως προκύπτει, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος φέτος στο πρωτάθλημα, στο τέλος της σεζόν (2021-2022) θα μείνουν μόνον 48 ομάδες και θα ανέβουν μόλις 24 από τα τοπικά (ενώ έχουμε πάνω από 50 ΕΠΣ και ειδικά οι μεγάλες ανεβάζουν δύο και τρεις ομάδες).

Ο φετινός αριθμός των ομάδων δεν θα ξεκαθαρίσει πριν το τέλος Ιουλίου αφου ως τότε θα δοθεί προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στις ομάδες. Πέρα από αυτές που παρέμειναν υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προστεθούν και ομάδες που δεν θα δηλωθούν στην SL2, για αυτό καλό είναι να μην προτρέχουμε με τον ακριβή αριθμό ομάδων.

Το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η ΕΕ της ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, πέρασε μέσω σχετικής προκήρυξης για τη Γ’ Εθνική κατηγορία από το 2022-2023 να είναι υποχρεωτική η παρουσία 9 Ελλήνων στην 11άδα.

Φέτος τέτοια υποχρέωση δεν υπάρχει, αλλά διατηρείται ο κανονισμός ότι κάθε ομάδα θα πρέπει στην 20αδα της να χει 5 παίκτες κάτω των 21 και θα ισχύσουν οι 5 αλλαγές σε τρεις διακοπές του αγώνα, βάσει του κανονισμού που ισχύει λόγω της πανδημίας.