Euro 2020: Η ανάλυση των δύο φιναλίστ και η πρόβλεψη από τον πρωταθλητή Ευρώπης, Δημήτρη Παπαδόπουλο

Ο πρωταθλήτής Ευρώπης στο Euro 2004, και μετέπειτα σέντερ φορ του Πανθρακικού, Δημήτρης Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπη «ΟΠΑΠ Game Time», της Χριστίνας Βραχάλη, και ανέλυσε τις δύο φιναλίστ του Euro 2020, Ιταλία και Αγγλία.

Αρχικά δήλωσε ότι το ζευγάρι του τελικού είναι απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τους δύο αντιπάλους, για τον τελικό της Κυριακής 11 Ιουλίου, στο Γουέμπλεϊ.

Για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Ιταλίας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσία, αλλάξαν πολύ τη στρατηγική τους στον τρόπο παιχνιδιού. Με την πρόσληψη του Μαντσίνι, που έχει δείξει ότι όλες του οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο, έφερε νέα παιδιά, έφτιαξε ένα ωραίο και παθιασμένο σύνολο, που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχει κάποιον σταρ, όπως ήταν στο παρελθόν οι Ντελ Πιέρο και Τότι. Είναι όλοι παίκτες συνόλου. Ο Κιελίνι και ο Μπονούτσι συνδυάζουν την εμπειρία με την νεναικότητα των υπολοίπων, και αυτό φάνηκε στο ματς με την Ισπανία, που λειτούργησαν εξαιρετικά. Το σημαντικότερο σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι να έχεις αυτό που είχαμε εμείς στο Euro 2004. Δηλαδή να είσαι δεμένη ομάδα. Η Ιταλία αυτό το έχει πετύχει.»

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Αγγλίας και τον παράγοντα Γουέμπλεϊ, ανέφερε: «Θα είναι ένας ωραίςο τελικός, γιατί και οι δύο ομάδες, προσπαθούν να πάιξουν ποδόσφαιρο. Η Αγγλία έχει πολύ κατοχή μπάλας, κάτι που δεν γινόταν παλιά. Έχει περιορίσει τις μεγάλες μπαλιές. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαν πολύ υπομονή και περίμεναν να χτυπήσουν τον αντίπαλο της κατάλληλη στιγμή. Φυσικά μπορεί να υπάρξει κάποιο χρονικό σημείο που θα δώσουν την κατοχή στον αντίπαλο, γιατί τα παιχνίδια είναι πολλά και η κούραση μεγάλη, ώστε να ανασυντακτούν και να οργανωθούν».

Για το ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά: «Πιστεύω από την Ιταλία, ο Κιέζα δίνει το κάτι διαφορετικό, κάτι το απρόβλεπτο. Από εκεί και πέρα, οι Κέιν και στέρλινγκ έχουν δείξει ότι παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες και το βάρος πέφτει πάνω τους».

Στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, για το ποιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Euro, απάντησε: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα πάει στην παράταση. Στο τέλος όμως και πιστεύω και θέλω να το πάρει η Ιταλία».