Χατζημεστής ενόψει τελικού μπαράζ: «Προσγειωμένοι για να πετύχουμε το ακατόρθωτο, όμως δεν θα έχουμε ανταπόκριση ακόμα και αν ανεβούμε»

Ένας μόλις αγώνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα στην Ξάνθη, απέναντι στον Αχέρωνα Καναλακίου, χωρίζει τον Ορφέα Ξάνθης από την Super League 2, καθώς η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, κατάφερε την περασμένη Κυριακή να διατηρήσει την ισοπαλία με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, γεγονός που της έδωσε την δυνατότητα να διεκδικήσει το «χρυσό εισιτήριο».

Ο γνωστός αθλητικός παράγοντας, ιδιοκτήτης αλλά και προπονητής του Ορφέα Ξάνθης μίλησε στην εφημερίδα «Θράκη» για τις προσδοκίες του, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι διάκριση του Ορφέα αλλά της Ξάνθης μας» και σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι λίγοι εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά». Ειδικότερα ο κ. Χατζημεστής ανέφερε στην εφημερίδα «Θράκη»:

«Εγώ και τα παιδιά, προσδοκούμε την διάκριση. Η επόμενη μέρα δεν ξέρουμε ποια θα είναι για εμάς, αλλά προσδοκούμε να γραφτούμε με χρυσά γράμματα. Είναι μια μεγάλη διάκριση, μια πρόκληση για εμάς και θέλουμε να πετύχουμε. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν και όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα όμως είμαστε αρκετά προσγειωμένοι και νομίζω ότι πρέπει να έχουμε το μυαλό στο κεφάλι και όχι να πετάμε στον ουρανό, για να μπορέσουμε πραγματικά να πετύχουμε το ακατόρθωτο».

Επιπλέον ο ίδιος επισήμανε: «Το θέμα είναι ότι τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια πράγματα, όπως συμβαίνουν στην μεγάλη μας ομάδα, συμβαίνουν και σε εμάς. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Είναι μόνον στην… κριτική. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Η κριτική είναι πάρα πολύ εύκολη για οποιονδήποτε. Όπως και για την μεγάλη ομάδα, έτσι και για εμάς. Όμως, εγώ τους απαντώ ότι δεν είναι διάκριση του Ορφέα. Είναι διάκριση της Ξάνθης μας. Δεν είναι διάκριση δική μου. Βεβαίως και είμαι από αυτούς που έχω μεγάλη συμμετοχή σε αυτό, αλλά η διάκριση είναι για την Ξάνθη μας. Αλλά δυστυχώς είμαστε στα…λόγια. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που βοηθούν και αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό που κάνω και δυστυχώς τα πράγματα θα είναι πάντα έτσι. Δηλαδή, το πρόβλημα, εάν εγώ πω ότι θα μπω σε μια καλύτερη κατηγορία, δεν πιστεύω ότι θα έχω ανταπόκριση. Πρώτον γιατί δεν θέλει ο κόσμος να συμμετέχει πολύ στα κοινά και δεύτερον γιατί πάρα πολλοί αρκούνται στην κριτική. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Είναι πάρα πολύ εύκολο να κριτικάρουν το «ποιος θα έρθει εδώ» και το «ποιος θα πάει εκεί». Η ουσία – το δια ταύτα- είναι ότι δεν ξέρουν πως έφτασε εδώ αυτή η ομάδα και πως τα βγάζω πέρα εγώ οικονομικά. Γιατί δεν είναι μόνο το να πας στο γήπεδο, χωρίς πραγματικά να συνεισφέρεις. Μόνο το προχθεσινό παιχνίδι ήταν πάνω από 1100- 1200 ευρώ.  Δεν είναι μόνο να πάρεις ένα λεωφορείο και να πάς να παίξεις, θέλεις να φάνε αυτά τα παιδιά, να πιούνε, να ξαναγυρίσουν. Βέβαια θα μου πείτε: Για τις δικές μου επιλογές, φταίει ο κόσμος; Όχι. Δεν φταίει κανείς. Αλλά πιστέψτε με, για όσους  αγαπούν το ποδόσφαιρο, δεν ζητούμε κάτι από αυτά που δεν έχουν. Ζητούμε κάτι από αυτά που έχουν»

Κλείνοντας ο Χατζημεστής, ενόψει του τελευταίου και κρισιμότερου παιχνιδιού με τον Αχέρονα Καναλακίου, σημείωσε: «Εμείς κατά αρχήν πρέπει να ξεκουραστούμε, γιατί είμαστε αρκετά φορτωμένοι. Είναι δύσκολος ο καιρός και ήδη είναι μεγάλη η παράταση μέσα στο Καλοκαίρι. Τα παιδιά αυτά δίνουν κάτι παραπάνω από ο,τι πρέπει να δώσουν. Στερούνται την διασκέδασή τους, τα μπάνια τους και αφιλοκερδώς. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μεγάλη επιτυχία και για εμένα και για τα παιδιά. Επομένως ζητάμε την διάκριση και θέλω να πιστεύω ότι θα την πετύχουμε. Και από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Σήμερα μιλά όλη η Ελλάδα για εμάς και αυτό ζητάμε. Είναι προς τιμήν των παιδιών, που στερούνται πάρα πολλά πράγματα και είναι μαζί μου. Και πιστεύω ότι την Κυριακή θα το πετύχουμε όλοι μαζί. Όλοι αυτοί που είναι κοντά μου, αυτοί που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού μου και πιστεύω ότι θα το χαρούμε ιδιαίτερα».