Με μεγάλο ατομικό ρεκόρ στον ημιτελικό των 50 μέτρων ύπτιο του Ευρωπαϊκού Εφήβων της Ρώμης ο Τάσος Κούγκουλος

Την μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων Νεανίδων της Ρώμης πέτυχε το πρωί της Πέμπτης ο Τάσος Κούγκουλος, αφού εξασφαλισε τη συμμετοχή του στον ημιτελικό των 50μ. ύπτιο.

Ο πρωταθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης κατέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του κάτων από τα 26 δευτερόλεπτα και με επίδοση 25.95 κατέλαβε την 5η θέση στα πρωινά προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων Νεανίδων που διεξάγεται στην Ρώμη. Αυτό σημαίνει ότι έχει βάσιμες ελπίδες να περάσει και στον τελικό.

Οπως γίνετα αντιληπτό, ο Εβρίτης κατέρριψε και για την ακρίβεια συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν φετινό και συγκεκριμένα 26.30 από τις 24 Απριλίου. Στο ίδιο αγώνισμα είχαμε άλλες δυο Ελληνικές παρουσίες, αφού ο Γιώργος Φύκατας με χρόνο 27.08 πήρε την 31η θέση, ενώ ο Αρίων Ζιάμπρας με 27.68 την 39η. Τα αποτέλεσμα της κούρσας με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ο Κούγκουλος αγωνίστηκε το πρωί και στα 100μ. πεταλούδα. Παρά την κούραση, ισοβάθμισε με τον Κωνσταντίνο Στάμου στην 27η θέση με χρόνο 55.20, ενώ ο  Μάριος-Παναγιώτης Χρυσομάλλης ήταν 42ος  με χρόνο 55.87 και ο Γιάννης Κοντοβάς 44ος με επίδοση 56.15. Τα αποτελέσματα σε αυτό το αγώνισμα με ένα κλικ ΕΔΩ. Υπήρχαν και άλλες Ελληνικές συμμετοχές σε άλλα αγωνίσματα αλλά κανείς δεν προκρίθηκε σε ημιτελικό.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μετά το πέρας των πρωινών προκριματικών της Πέμπτης υποστήριξε: «Βλέπουμε πλέον πως η ψυχολογία των παιδιών έχει αλλάξει. Οι αποδόσεις τους είναι εμφανώς βελτιωμένες και πιστεύω πως θα βελτιωθούν ακόμη πιο πολύ. Η συμμετοχή του Τάσου Κούγκουλου στον ημιτελικό των 50μ. ύπτιο, έδωσε σε όλους τους αθλητές χαρά και κίνητρο για την συνέχεια. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσει ο Τάσος μία καλή κούρσα το απόγευμα και να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος».