B’ Εθνική: Πρώτη ανανέωση με Χρήστου ο Λεύκιππος Ξάνθης (+photo)

Μετά την ανακοίνωση του τεχνικού κόους Λεμονίδη και του γκαρντ Ανδρέα Περρή, ο Λεύκιππος Ξάνθης επισημοποίησε την ανανέωση του συμβολαίου του 23χρονου γκαρντ, Φρατζέσκου Χρήστου.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

Ο Λεύκιππος Ξάνθης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φραντζέσκο Χρήστου! Το όνομα του τελευταίου έχει ταυτιστεί με την πορεία ανόδου της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια. Εντάχθηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης το 2017, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε επιτυχίες που ακολούθησαν για το ανδρικό τμήμα και παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε ιδιαίτερες στιγμές του σωματείου μας.

Ο Χρήστου, ο οποίος γεννήθηκε στις 07/07/1998 και έχει ύψος 1.95, την επόμενη σεζόν πρόκειται να συμπληρώσει πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στον Λεύκιππο. Έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Ιπποκράτη Κω, του οποίου ήταν μέλος όταν ο συγκεκριμένος σύλλογος πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ Εθνική (2016-17). Από το 2017 ξεκίνησε το “ταξίδι” του με την φανέλα του Λεύκιππου, βάζοντας την “σφραγίδα” του σε παιχνίδια που “έφεραν” διακρίσεις, όπως αυτά των δύο τροπαίων. Το 2018 “ήρθε” η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έπειτα από την νίκη (61-47) απέναντι στο Δημοκρίτειο, σε ένα ματς στο οποίο ο Χρήστου είχε πετύχει 15 πόντους.

Στον αγώνα (82-56) με τον οποίο ο Λεύκιππος “σφράγισε” την άνοδό του στη Γ’ Εθνική, κερδίζοντας παράλληλα το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο φινάλε της περιόδου 2017-18, ο 23χρονος αθλητής είχε “φορτώσει” το καλάθι του Αστέρα Καβάλας με 23 πόντους. Ο Χρήστου πανηγύρισε ακόμη μια άνοδο με τον σύλλογό μας, το 2020, όταν ο Λεύκιππος “ανέβηκε” στη Β’ Εθνική. Στην συγκεκριμένη επιτυχία, ο νεαρός καλαθοσφαιριστής είχε σημαντική συνεισφορά, με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της σεζόν 2019-20, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Στην πρώτη ιστορική νίκη του συλλόγου μας -στην παρθενική του παρουσία- στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αυτή κόντρα στον Α.Ο. Πολυγύρου με 45-63, στο ξεκίνημα της περιόδου 2020-21 πριν αυτή διακοπεί ελέω πανδημίας, ο Χρήστου ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λεύκιππου έχοντας 17 πόντους. Εν όψει της επόμενης σεζόν (2021-22), η “οικογένεια” του συλλόγου μας εύχεται στον 23χρονο αθλητή υγεία και κάθε επιτυχία με το ανδρικό τμήμα μπάσκετ!

“Συνοδοιπόρος στο όραμα του Λεύκιππου…”

Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Λεύκιππο, ο Φραντζέσκος Χρήστου δήλωσε στο lefkipposbc.gr:

«Eίμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση συνεργασίας. Του χρόνου, θα είναι η πέμπτη μου χρονιά στον Λεύκιππο. Δεν περίμενα να συμβεί αυτό, όταν ερχόμουν στην ομάδα… Ωστόσο, λόγω της καλής σχέσης μου με τον Πρόεδρο καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, η παραμονή τεσσάρων ετών στον Λεύκιππο ήταν κάτι το φυσιολογικό και δεν ήθελα να απομακρυνθώ από τον σύλλογο. Γενικά, ο Λεύκιππος έχει ένα όραμα και θέλω να είμαι συνοδοιπόρος! Σχετικά με την σεζόν που ακολουθεί, θα είναι πρωτόγνωρη για όλους μας λόγω της περσινής αποχής από τον αθλητισμό. Τον νέο μας κόουτς (σ.σ. Νεοκλή Λεμονίδη), τον γνωρίζω προσωπικά λόγω της σχολής και της θητείας του στον ΓΑΣ Κομοτηνή και πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Ελπίζω μέσα από την προπόνηση και τις οδηγίες του, να φτάσουμε στο σημείο να προσφέρουμε ουσία και θέαμα».