Θέμα πλέον και στον βρετανικό Τύπο η «εξαφάνιση» του Μπιλ Πάπας! Εκτενές δημοσίευμα στην «Daily Mail»

«Κορυφαίος ποδοσφαιρικός παράγοντας του Σίδνεϊ που βρίσκεται στο επίκεντρο φερόμενης απάτης 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ εν μέσω έρευνας για απάτη σε τρομακτικά παρόμοιες συνθήκες με την Μελίσσα Κάντικ».

Με αυτόν τον τίτλο φιλοξένησε την Τρίτη άρθρο για την περίπτωση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Μπιλ Πάπας η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail, η οποία χαρακτηρίζεται ως σκανδαλοθηρική και είναι αλήθεια ότι κυνηγά και προβάλει τέτοιου είδους θέματα. Πλέον η υπόθεση, που έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο της Αυστραλίας, ξεπέρασε τα σύνορα και πέραν της Ελλάδας για τον ευνόητο λόγο της ομάδας της Ξάνθης, απασχολεί και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο Μπιλ Πάπας εξαφανίστηκε αφού κατηγορήθηκε για απάτη 254,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αφού απουσίασε σε ένα πρώτο ραντεβού με την τράπεζα, ο κ. Πάπας “δεν είχε επικοινωνήσει ούτε τον έχει δει κανείς”. Η Westpac αναφέρει ότι η περαιτέρω έρευνα για την υπερασπιστική γραμμη του κ. Πάπας δείχνει ότι αυτή είναι “ψευδής”», αναφέρει ακόμα στους υπότιτλούς της η Dail Mail. Το βρετανικό δημοσίευμα, που πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου αφού φιλοξενείται σε μια από τις πιο δημοφιλείς και μεγάλε σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες παγκοσμίως, έχει σε ελεύθερη μετάγραση στα ελληνικά ως εξής:

«Ένα στέλεχος του ποδοσφαίρου εξαφανίστηκε χωρίς να αφήει ίχνη ενώ διερευνόταν για απάτη για συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, επίσης γνωστός ως Μπιλ Πάπας, έχει εξαφανιστεί μετά από ισχυρισμούς για απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Westpac στα μέσα Ιουνίου.
Ο τρόπος εξαφάνισης του επιχειρηματία έφερε συγκρίσεις με την επιχειρηματία του Σίδνεϊ, Μελίσσα Κάντνικ, η οποία εξαφανίστηκε ενώ διερευνήθηκε από την Aστυνομία.
Η Κάντνικ εξαφανίστηκε από το αρχοντικό της στις 2 Νοεμβρίου και το αποσυντεθημένο πόδι της ξεφράστηκε στην νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η εταιρεία Business Forum Finance του κ. Πάπας, που ξεκίνησε το 2011, προσφέρει οργανωμένη χρηματοδοτική μίσθωση από τράπεζες στους πελάτες της για εξοπλισμό γραφείου, υπολογιστές και λογισμικό.
Στη συνέχεια, οι τράπεζες πληρώνουν τα χρήματα σε μια οντότητα και στη συνέχεια λαμβάνουν τακτικές πληρωμές μισθώσεων.
Οι πελάτες του Forum Finance περιελάμβαναν το Findex, το HWL Ebsworth, το Cerebral Palsy Alliance, το Smart Groupκαι την WesTrac που ανήκει στο Channel Seven.
Η Westpac ανακάλυψε την υποτιθέμενη απάτη που οδήγησε σε έρευνα όταν η Westrac, ζήτησε χρηματοδότηση για προϊόντα γραφείου από την τράπεζα στις αρχές Ιουνίου.
Η τράπεζα ανακάλυψε ότι είχε ήδη χρηματοδοτήσει τη Westrac μέσω του Forum Finance.
Η WesTrac επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα είχαν δοθεί μέσω ενός δανείου στο Forum Finance για εξοπλισμό αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων με το όνομά του, αλλά δεν είχε κανένα αρχείο απόκτησης των χρημάτων.
Περαιτέρω έρευνες που πραγματοποίησε η Westpac για έξι ακόμη συμβάσεις δανείου που χρηματοδοτήθηκαν από την τράπεζα έδειξαν ότι τα χρηματοδοτούμενα περιουσιακά στοιχεία δεν υπήρχαν, με μόνο μία από τις αυτές να αφορά εξοπλισμό ύψους 211 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όταν η Westpac ρώτησε τον κ. Πάπας, αυτός παρέλειψε να παρευρεθεί σε μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για να συζητήσει τους ισχυρισμούς στις 15 Ιουνίου και σύμφωνα με την τράπεζα, «από τότε δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία ή η επαφή».
«Η επαφή με την Forum Finance και τον κ. Πάπας έγινε αρχικά στις 10 Ιουνίου 2021 για αυτό που τότε θεωρήθηκε ως ανωμαλία με τα συμβόλαια της WesTrac», δήλωσε η Westpac.
«Ο κ. Βασίλης Παπαδημητρίου σε μια από τις τελευταίες του επικοινωνίες με τη Westpac παρείχε μια εξήγηση η οποία, μετά από περαιτέρω έρευνα… [φαίνεται] να είναι ψευδής».
«Η Westpac έχει πληρώσει ένα ποσό άνω των 254,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Forum Finance στην Αυστραλία σύμφωνα με συμβάσεις εξοπλισμού με τους επτά πελάτες, το σημαντικό μέρος των οποίων [φαίνεται] να είναι πλαστογραφία».
Έκτοτε, έχει κινηθεί η διαδικασία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου κατά της Forum Finance από την Westpac.
Ο κ. Πάπας παραιτήθηκε έκτοτε από το διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Σίντεϊ Ολίμπικ, μέλος της επαγγελματικής Εθνικής Πρέμιερ Λιγκ.
Ο ευρωπαϊκός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Societe Generale μήνυσε επίσης την Forum Finance και τον κ. Πάπας για φερόμενη απάτη με πιθανές απώλειες που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια.
«Έχουμε ξεκινήσει νομικές διαδικασίες σχετικά με πιθανή απάτη. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω», είπε η τράπεζα.
Ο κ. Πάπας δεν έχει καταθέσει υπερασπιστικό υπόμνημα και παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται».

ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DAILY MAIL ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ