«Εξαφανισμένος από τα μέσα Ιουνίου ο Μπιλ Πάπας – Φόβοι ότι ήδη έφυγε εκτός χώρας» λένε ΜΜΕ της Αυστραλίας

Συνεχίζει να απασχολεί και μάλιστα αρκετά έντονα τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας η υπόθεση με την φερόμενη απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία εμπλεκόμενος σύμφωνα με τουλάχιστον δύο καταγγελίες τραπεζών ενδεχομένως να είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας.

«Ο μεγιστάνας του ποδοσφαίρου του Σίδνεϊ που βρίσκεται στο επίκεντρο των ισχυρισμών απάτης από τη Westpac και την γαλλική τράπεζα Societe Generale δεν έχει ειδωθεί αλλά ούτε και επικοινωνήσει από τα μέσα Ιουνίου, όταν τέθηκαν για πρώτη φορά ανωμαλίες με σύμβαση που αφορούσε το ανήκον στην WesTrac Seven Group», αναφέρουν νεότερα ρεπορτάζ.

«Ο Βασίλης Παπαδημήτρου, επίσης γνωστός ως Μπιλ Παπάς, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του ποδοσφαιρικού συλλόγου Σίντεϊ Ολίμπικ, μπορεί να έχει εγκαταλείψει τη χώρα καθώς αυτός και η επιχείρησή του, η Forum Finance, αντιμετωπίζουν κατηγορίες στα δικαστήρια ότι εξαπάτησαν για πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια κορυφαίες τράπεζες», προστίθεται.

«Η επαφή με το Forum Finance και τον κ. Πάπας έγινε αρχικά στις 10 Ιουνίου 2021 για το τι θεωρήθηκε τότε ανωμαλία με τα συμβόλαια της WesTrac», δήλωσε η Westpac στο περίγραμμα των παρατηρήσεών της που περιλαμβάνονται στην αγωγή η οποία έχει κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο από την προηγούμενη εβδομάδα. «Ωστόσο, ο κ. Πάπας δεν παρευρέθηκε σε μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με την WesTrac στις 15 Ιουνίου και έκτοτε δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μαζί του», επισημαίνεται. Η Westpac αναφέρει εγγράφως ακόμα ότι ο κ. Παπάς «ακούστηκε για τελευταία φορά ότι ταξίδευε στο Περθ» καθώς ζήτησε εντολές αναζήτησής του σε τοποθεσίες όπου η Forum Finance έχει γραφεία, «ωστόσο, το πού βρίσκεται παραμένει άγνωστο».

Στο ρεπορτάζ του Australian Financial Review αναφέρεται ότι υπήρξε επικοινωνία για σχόλιο με την Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (προφανώς για να διαπιστωθεί αν υπάρχει στα καταγεγραμμένα αρχεία της έξοδός του Μπιλ Πάπας από την Αυστραλία). Ακόμα, το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης προχωρώντας ακόμα το ρεπορτάζ του και με επιτόπιο έλεγχο, επισκέφθηκε την καταχωρημένη διεύθυνση κατοικίας του Μπιλ Πάπας αλλά διαπίστωσε ότι το σπιτι ήταν κλειστό και δεν απάντησε κανείς στο κουδούνι της πόρτας.

Στα ρεπορτάζ επισημαίνεται με έμφαση η ποδοσφαιρική εμπλοκή του Μπιλ Πάπας. Αναφέρεται ότι είναι πιο γνωστός ως πρόεδρος της Σίντνεϊ Ολίμπικ, μιας ομάδας που αποτελεί από τα πιο γνωστά και εξέχοντα μέλη της επαγγελματικής εθνικής Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τονίζεται και ότι πέρυσι «επένδυσε στον ελληνικό σύλλογο ΑΟ Ξάνθη, που παίζει στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος». Προστίθεται ακόμα ότι η Σίντεϊ Ολίμπικ επιβεβαίωσε αργά την Παρασκευή ότι ο κ. Πάπας είχε παραιτηθεί από το διοικητικό της συμβούλιο «με άμεση ισχύ». «Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία του συλλόγου σχετικά με το αν είχε επαφή με τον κ. Πάπας», τονίζουν τα ρεπορτάζ στην Αυστραλία και προσθέτουν ότι «εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του δεύτερου συνδεδεμένου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Ξάνθης, ο οποίος χρειάστηκε να απολύσει προσωπικό» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα αυτραλέζικα δημοσιεύματα).