«Ήδη στην Ελλάδα για… διακοπές ο Μπιλ Πάπας, μέσα στην εβδομάδα έρχεται στην Ξάνθη»

Την ώρα που έχει φουντώσει το θέμα με την φερόμενη μήνυση σε βάρος του Μπιλ Πάπας για απάτη 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αυστραλία, αίσθηση προκαλεί ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που θέλει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη να έρχεται σε αυτήν την χρονική συγκυρία για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ομάδα της Θράκης στην Ελλάδα.

Σε μια συγκυρία δηλαδή που αφενός προκύπτουν αρνητικές τέτοιες εξελίξεις στην Αυστραλία, αφετέρου υπάρχει ακόμα πιο μείζον θέμα με την μετάλλαξη δέλτα του κορονοϊού που οδήγησε τα τελευταία 24ωρα σε νέα ακόμα πιο έντονα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες λοκντάουν στο Σίνδεϊ.

«Οι εξελίξεις “τρέχουν” στο θέμα στο οποίο εμπλέκεται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ο ΕλληνοΑυστραλός Μπιλ Πάπας. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε η Σίδνεϊ Ολίμπικ, υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία και αυτή έγινε αποδεκτή αμέσως. Ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει μηνυθεί για απάτη 200 εκατ. δολαρίων. Πάντως πηγές από την ομάδα δεν τα διαψεύδουν και τα αποδίδουν στο “συνήθη κυνηγητό” μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών ανά τον κόσμο».

«Ο ΑΟΞ επίσημα δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση ακόμα μια και όπως μας είπε ο κ. Γιαμουρίδης με τον οποίο επικοινώνησε η XanthiNews.gr εντός των επόμενων ημερών (μέσα στην εβδομάδα) ο κ. Μπίλ Πάπας θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ομάδας στην Ξάνθη», αναφέρει ακόμα η ιστοσελίδα XanthiNews που δεν είχε ασχοληθεί τα προηγούμενα δύο 24ωρα με το θέμα αλλά το έκανε το πρωί της Κυριακής με αυτήν την εξαιρετικά σημαντική επιπρόσθετη πληροφορία.

Την ίδια πληροφορία ωστόσο, με κάπως πιο πολλές λεπτομέρειες, φέρεται να έχει και το οπαδικό aox1967. Οπως αναφέρει επίσης σε κυριακάτικο δημοσίευμα, ο Μπιλ Πάπας βρίσκεται ήδη εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα και κάνει… ολιγοήμερες διακοπές αλλά στην συνέχεια θα κάνει και δουλειά, αφού «θα πραγματοποιήσει τα ραντεβού του σχετικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και παράλληλα την ενασχόληση του με τον ΑΟΞ». Η ιστοσελίδα προσθέτει ότι «εντός της εβδομάδας, θα βρεθεί στην πόλη της Ξάνθης για μια πρώτη ΚΟΝΤΙΝΗ γνωριμία με τις εγκαταστάσεις του συλλόγου αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό».

Στο δημοσίευμα της οπαδικής ιστοσελίδας σημειώνεται ακόμα: «Θυμίζουμε πώς υπήρχε αδυναμία προσέγγισης του Σερραίου επενδυτή στην Ελλάδα καθώς η Αυστραλία για μεγάλο χρονικό διάστημα προέβη σε απαγόρευση ταξιδιών προς την Ευρώπη ενώ πλέον ισχύει καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή σε ξενώνα που επιλέγει η ίδια η Αυστραλιανή κυβέρνηση». Ωστόσο, για να είμαστε ακριβείς, κάτι τέτοιο είναι αναληθές. Πάντα υπήρχαν ταξίδια από την Αυστραλία προς την Ευρώπη και συνεπώς την Ελλάδα, έστω και με περιορισμούς όπως σε όλα τα διηπειρωτικά ταξίδια. Κάπως έτσι άλλωστε ήρθε στην Ελλάδα αλλά και έφυγε από την Ελλάδα για την Αυστραλία ο Πόποβιτς για παράδειγμα, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες της Ξάνθης από την Ωκεανία.

Επίσης, η καραντίνα των 14 ημερών κατά την επιστροφή στην Αυστραλία δεν είναι κάτι που ισχύει «πλέον», αλλά είναι κάτι που ισχύει εδώ και πολλούς μήνες, με κίνδυνο μάλιστα τα μέτρα από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να αυστηροποιηθούν εξαιτίας της μετάλλαξης «δέλτα». Ήδη έχουν ληφθεί νέα έκτακτα μέτρα στο Σίδνεϊ και υπάρχει μεγάλη ανησυχία (ακυρώθηκαν και αγώνες της Σίντεϊ Ολίμπικ λόγω των νέων περιορισμών στη μεγαλούπολη). Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την περίοδο έχουν χειμώνα στην Αυστραλία, συνεπώς είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα αναφορικά με τις συνθήκες εξάπλωσης του ιού, οπότε μάλλον δεν στέκει και πολύ το επιχείρημα ότι πριν δεν μπορούσε να έρθει ο Πάπας λόγω κορονοϊού και μπορεί τώρα που γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον ο Μπιλ Πάπας να βρεθεί πρώτον στην Ελλάδα και την Ξάνθη και να βρεθεί δεύτερον ενώπιον και του δημοσιογραφικού κοινού και να απαντήσει σε ερωτήσεις, που θα έχουν πλέον και μη ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Όπως και να το κάνουμε, προκαλεί αίσθηση να μην έχει έρθει εδώ και έναν χρόνο να δει την επένδυσή του και να το κάνει τώρα, σε μια περίοδο που έχουν γίνει στην Αυστραλία πιο δύσκολες οι συνθήκες με τον κορονοϊό που επισήμως δεν του επέτρεπαν να βρεθεί στην Ελλάδα. Λογικό επίσης να προκαλεί απορίες η φερόμενη κίνηση να φύγει από την Αυστραλία σε μια χρονική στιγμή που βγαίνουν στην χώρα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε οικονομικό σκάνδαλο-μαμούθ, εξαιτίας του οποίου φέρεται μάλιστα να παραιτήθηκε από την ομάδα της Σίντεϊ Ολίμπικ.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που απασχολεί τον κόσμο της Ξάνθης είναι αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία ή όχι και σε αυτό θα πρέπει να δοθούν από τον ίδιο πειστικές απαντήσεις μετά την αγωνιστική αποτυχία της περσινής σεζόν, που προφανώς και θα είναι ιδιαιτέρως θετικό αν δοθούν δια ζώσης, με την πρώτη του φυσική παρουσία στα Πηγάδια…