«Απατεώνας ή σωτήρας»; Η στάση του Τύπου της Ξάνθης στα μαντάτα από την Αυστραλία για τον Μπιλ Πάπας

Μάλλον… μουδιασμένη ήταν η αντίδραση του Τύπου της Ξάνθης στα εξ Αυστραλίας δημοσιεύματα για πιθανή εμπλοκή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας σε σκάνδαλο ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τις καθημερινές εφημερίδες της πόλης μόλις μία ασχολείται με το θέμα, αλλά όχι απλά ασχολείται αλλά το κάνει πρώτο θέμα στο εξώφυλλό της, δηλαδή κεντρικό κύριο άρθρο. Ο λόγος για τον «Μαχητή», που έχει τίτλο: «Απατεώνας ή σωτήρας του ΑΟΞ ο Μπιλ Πάπας;». Η εφημερίδα γράφει στον υπέρτιτλο του πρωτοσέλιδου άρθρου της: «Χαμός με τον… άφαντο Μπιλ μετά τα δημοσιεύματα των Αυστραλιανών Μέσων,  «βουβαμάρα» αλλά και… «αγωνία» για την επόμενη μέρα αν είναι αλήθεια αυτά για τα οποία τον κατηγορούν!».

Σε αντίθεση με τον «Μαχητή», οι άλλες τοπικές εφημερίδες με έδρα την Ξάνθη όπως η «Αδέσμευτη», ο «Αγώνας», το «Εμπρός» και η «Θράκη» δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά στην υπόθεση, τουλάχιστον στα πρωτοσέλιδά τους και γενικά δείχνουν να προσπαθούν να αποφύγουν να ασχοληθούν με αυτήν, παρά το γεγονός ότι αφορά άμεσα την ομάδα της Ξάνθης και δεν κάνει απλά τον γύρο της Ελλάδας μέσα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης αλλά και της Αυστραλίας. Κάποιες έχουν πάντως την δικαιολογία ότι δεν κυκλοφορούν Σάββατο.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι το ίδιο που συμβαίνει με τις έντυπες εφημερίδες παρατηρείται και στις περισσότερες ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ξάνθης. Μικρή και σχετικά σύντομη αναφορά στο θέμα κάνει το Xanthi2 με τον τίτλο «Εμπλέκουν τον Μπιλ Πάπας σε οικονομικό σκάνδαλο στην Αυστραλία. Αναμένονται εξηγήσεις». To XanthiPost που έχει σχετικά πρόσφατα παρουσιάσει αποκλειστικά θέματα από τα ενδότερα του ΑΟΞ αναπαράγει συνοπτικά τις πληροφορίες εκτιμώντας ότι ο Πάπας είναι στην Ελλάδα και σύντομα θα τοποθετηθεί δημόσια για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Από την πλευρά του το XanthiNea ασχολείται επίσης με την υπόθεση και εστιάζει κυρίως στην αποκάλυψη για την παραίτησή του ιδιοκτήτη της Ξάνθης από την προεδρία της Σίντνεϊ Ολίμπικ.

Πέραν αυτών των τριών (ελπίζουμε να μην μας διαφεύγει κάτι), η συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ξανθιώτικων ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών μέσων έχει πάθει… αφωνία για την υπόθεση. Ιδιαίτερη μάλιστα αίσθηση προκαλεί ότι από την «αφωνία» αυτή δεν εξαιρούνται και οι τρεις αθλητικές ιστοσελίδες της περιοχής, καθώς ούτε η Xanthi-Sport, ούτε το SportsAddict αλλά ούτε και το οπαδικό Aox1967 φιλοξένησαν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου το παραμικρό άρθρο σχετικά με την περιπέτεια αυτή του Μπιλ Πάπας και τις κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει.