Σε σκάνδαλο 200 εκατ. δολαρίων εμπλέκουν ΜΜΕ της Αυστραλίας τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης Μπιλ Πάπας (+doc)

«Βόμβα» έριξαν την Παρασκευή (02/07) τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, η οποία ενδιαφέρει άμεσα την ΠΑΕ Ξάνθη και τον ιδιοκτήτη της, Μπιλ Πάπας.

Σύμφωνα με την «The Age and Sydney Morning Herald», ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μηνύθηκε από πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για σκάνδαλο 200 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Westpac ανακάλυψε «σημαντική πιθανή απάτη» που αφορούσε σε εταιρεία χρηματοδότησης, η οποία ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της Σίδνεϊ Ολίμπικ και η οποία θα μπορούσε να κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, έχει εμπλακεί τουλάχιστον μία ακόμα τράπεζα.

Ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Σίδνεϊ έριξε μία βόμβα την Παρασκευή, αποκαλύπτοντας ότι έχει κινηθεί νομικά σε βάρος της Forum Finance μετά την αποκάλυψη της φερόμενης απάτης. Μία εταιρεία που ελέγχεται από τον Μπιλ Πάπας μηνύθηκε για απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλο που η Westpac κίνησε τη διαδικασία τη Δευτέρα, ακολούθσε η γαλλική Societe Generale άσκησε επίσης τα ένδικα μέσα, υποστηρίζοντας ότι και άλλοι χρηματοδότες ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα της φερόμενης απάτης κατά την οποία δανείστηκαν χρήματα για εξοπλισμό γραφείων που δεν υπήρχαν.

Η Westpac δήλωσε ότι η πιθανή απάτη σχετίζεται με ένα χαρτοφυλάκιο μισθώσεων εξοπλισμού πελατών της που οργανώθηκαν από τη Forum Finance και παραπέφθηκαν στην τράπεζα της Westpac. Όπως ανέφερε η ίδια, παρείχε χρηματοδοτική μίσθωση σε πελάτες της για να αγοράσει εξοπλισμό από τη Forum Finance, όμως ανακάλυψε πιθανή απάτη, αφήνοντας τη εκτεθειμένη σε ζημιές περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και άλλες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί σχετικά. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εναντίον της Forum Finance και ως εναγόμενος εμφανίζεται ο μοναδικός διευθυντής της εταιρείας, Βασίλης Παπαδημητρίου».

Το δημοσιεύμα (που ήδη αναπαράγεται από την ελληνική ιστοσελίδα sdna από την οποία προέρχεται και η ανωτέρω μετάφραση) στο τέλος σημειώνει ότι δεν στάθηκε εφικτή η επικοινωνία με τον Μπιλ Πάπας για να σχολιάσει σχετικά και να φιλοξενηθεί η άποψή του.