Euro 2020: Οι προβλέψεις του Σάκη Τσιώλη για τους δύο πρώτους προημιτελικούς

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους αναμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο EURO 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Για τα σημερινά δυο πρώτα παχνίδια της φάσης των οκτώ αναφέρει:

Ελβετία – Ισπανία: “Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που έπαιξε η Ελβετία κόντρα στους Γάλλους στη φάση των «16». Όχι μόνο πως ξεκίνησε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, εγκλωβίζοντας τον αντίπαλό της, αλλά κυρίως η «αντίδραση» που έβγαλε μετά το 3-1 της Γαλλίας, το πάθος και η πίστη πως μπορούσε να «γυρίσει» το ματς. Και το κατάφερε οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση και τα πέναλτι, παίρνοντας μία πανάξια και μεγάλη πρόκριση. Παίζει γρήγορα η Ελβετία, με παίκτες που ξέρουν πώς να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο. Εκτιμώ, ωστόσο, πως, εδώ που φτάσαμε, η Ισπανία έχει πια τον πρώτο λόγο. Σίγουρα έχει ακόμη «θέματα» με την ταχύτητά της, όμως έχει αρχίσει να αφομοιώνει πλέον το στυλ του Λουίς Ενρίκε με το ασταμάτητο passing game στη μεσαία γραμμή και βρίσκει τρόπους να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Φάνηκε αυτό κι από τα 10 γκολ που σημείωσε στα τελευταία δύο παιχνίδια της με Σλοβακία και Κροατία. Η Ελβετία θα ψάξει τις αντεπιθέσεις και το παιχνίδι στο χώρο, όμως η Ισπανία έχει περισσότερους τρόπους για να φτάσει στη νίκη”.

Βέλγιο – Ιταλία: “Το μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης. Ένα μεγάλο «θέμα» για το Βέλγιο είναι οι τραυματισμοί των Εντέν Αζάρ και Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο πρώτος λέγεται πως δεν θα προλάβει να παίξει, ενώ ο δεύτερος, ακόμη κι αν αγωνιστεί τελικά, δύσκολα θα είναι στο 100%. Κι αυτό μπορεί να κοστίσει πολύ στους Βέλγους, ιδίως στη δημιουργία και στον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει η μπάλα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Απ’ την άλλη πλευρά, η Ιταλία έχει δείξει σταθερότητα, έχει «ταυτότητα» σαν ομάδα και θα παίξει πλήρης, αφού γυρίζει και ο Κιελίνι στην ενδεκάδα. Αν θα πόνταρα κάπου, θα ήταν στους Ιταλούς, που προετοιμάζονταν τρία χρόνια για το συγκεκριμένο τουρνουά κι έχουν πολύ πειστική κι αποτελεσματική εικόνα μέχρι στιγμής”.