Δραματικές εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Μπιλ Πάπας από την Σίντνεϊ Ολίμπικ – Αγωνία για τις επιπτώσεις στην Ξάνθη

Την ώρα που έχει σκάσει σαν βόμβα η εξ Αυστραλίας είδηση ότι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας έχει μηνυθεί για πιθανή απάτη ύψους 200 εκατ. δολαρίων, μια νέα εξέλιξη έρχεται να εντείνει τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Θράκη, ειδικά με δεδομένο ότι όλα τα ρεπορτάζ από την Αυστραλία αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Μπιλ Πάπας δεν έχει απαντήσει στις κρούσεις τους να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σε βάρος του.

Οπως ανακοίνωσε η ίδια η Σίντεϊ Ολίμπικ στα social media της ομάδας, ο Μπιλ Πάπας υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ομάδας. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση της ομογενειακής ομάδας γίνεται γνωστό ότι η παραίτηση έγινε δεκτή και έχει μάλιστα άμεση ισχύ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Μπιλ Πάπας από την Παρασκευή 2 Ιουλίου έπαψε να είναι πρόεδρος της Σίντεϊ Ολίμπικ και σύντομα οι μέτοχοι της ομάδας θα κληθούν να εκλέξουν νέο πρόεδρο.

Στην ανακοίνωση της Σίντεϊ Ολίμπικ δεν αναφέρεται ο λόγος της παραίτησης, όλοι ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι προφανώς έχει να κάνει με το μπαράζ δημοσιευμάτων που αφορούν τον Μπιλ Πάπας. Η ανακοίνωση της Σίντεϊ Ολίμπικ δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της αλλά μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα με αυτήν, το διευθυντικό συμβούλιο της ομάδας είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την παραίτηση του προέδρου της Μπιλ Πάπας με άμεση εφαρμογή, τον ευχαριστεί για την προσφορά του και βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης του διαδόχου του.

Επίσης, η Σίντεϊ Ολίμπικ αναφέρει ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του. Η ανησυχία όπως είναι λογικό εκτείνεται μέχρι την Ξάνθη, όπου ο Μπιλ Πάπας αποτελεί όχι απλά τον πρόεδρο αλλά και τον ιδιοκτήτη και βασικό χρηματοδότη της ομάδας. Αν πράγματι υπάρχει μπλέξιμο με τις αρχές της Αυστραλίας και συνακόλουθα υπάρξει ζήτημα με την ροή χρημάτων από την Αυστραλία προς την Ελλάδα, γίνεται αντιληπτό ότι ανατρέπονται όλοι οι σχεδιασμοί.

Αν και οι πιο πολλοί στην Ξάνθη προσπαθούν να φανούν ψύχραιμοι, η εκκωφαντική σιωπή των τελευταίων ωρών από διοικητικούς παράγοντες αλλά και πρόσωπα που απηχούν δημόσια τις απόψεις των ανθρώπων της Ξάνθης προκαλεί μεγάλη ανησυχία…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.