O Ζουέλα σχολιάζει τη φημολογούμενη μετακίνηση Ολιβέιρα και εκτιμά: «Καλύτερος στον ΠΑΟΚ από ό,τι στην ΑΕΚ»

Ένας παλιός γνώριμος της Ξάνθης ο Φρανσίσκο Ζουέλα ο οποίος αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον ΑΟΞ μίλησε στο Metropolisκαι την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την επικείμενη μεταγραφή του Νέλσον Ολιβέιρα στον Δικέφαλο του Βορρά, το αν «κολλάει» στον ΠΑΟΚ και κατά πόσο μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ’ ότι έδειξε με την παρουσία του στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για τον Νέλσον Ολιβέιρα ως ποδοσφαιριστή: «Ως ποδοσφαιριστής είναι πάρα πολύ καλός. Σίγουρα παίζει σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ που ξέρουμε την ιστορία της. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο να φεύγουν παίκτες από την ΑΕΚ και να πηγαίνουν στον ΠΑΟΚ. Έχουμε στο παρελθόν την περίπτωση του Ζαγοράκη να πηγαίνει από τον ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ. Ο Νέλσον έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Είναι θέμα να προσαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη και στην ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το ότι κάποιοι περίμεναν μια πιο καλή επιλογή από τον Ολιβέιρα ανέφερε: «Έπαιζε εδώ, προσέφερε ότι μπορούσε στην ΑΕΚ. Οι στόχοι ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ είναι κάτι παρόμοιο. Η Θεσσαλονίκη είναι διαφορετική από την Αθήνα όμως. Μια αλλαγή μπορεί να του δώσει παραπάνω πράγματα. Μπορεί να τον βοηθήσει. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι καλύτερος. Το πιστεύω. Στην Αθήνα εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Και ο κ. Σάντος για παράδειγμα προσέφερε πιο πολλά στον ΠΑΟΚ παρά στην ΑΕΚ. Πιστεύω ο Ολιβέιρα θα είναι καλύτερος στον ΠΑΟΚ απ’ ότι στην ΑΕΚ».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος του αρέσει περισσότερο ανάμεσα σε Ολιβέιρα και Σβιντέρσκι, απάντησε: «Ως παρατηρητής ένας Πορτογάλος, Λατίνος μου αρέσει πιο πολύ. Το δέσιμο με την Ελλάδα είναι διαφορετικό. Ο Κάρολ είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης, εννοείται αυτό. Ως Πορτογάλος προτιμώ τον Ολιβέιρα. Είναι διαφορετικοί οι Πορτογάλοι, πιο κοντά στα δεδομένα εδώ».