«Φλερτ» της Ξάνθης για να επαναπατρίσει στην Θράκη τον αρχηγό του Εργοτέλη Χρήστο Μπάτζιο

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί την Κρήτη από το απόγευμα της Τετάρτης γύρω από το όνομα του Θρακιώτη αρχηγού του Εργοτέλη Χρήστου Μπάτζιου για πιθανή επικείμενη μεταγραφή στην Ξάνθη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδουν τα κρητικά ΜΜΕ, ο Θρακιώτης αμυντικός φαίνεται πως θα αποχαιρετήσει την ομάδα του Ηρακλείου και έχει ήδη δεχτεί κρούση από την ομάδα του ΑΟΞ για να συνεχίσει στα πάτρια εδάφη.

Ο Χρήστος Μπάτζιος ήταν πέρυσι αρχηγός στον Εργοτέλη και συνολικά στα χρόνια της παραμονής του στην ομάδα κατέγραψε 128 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα (αν και αμυντικός) και 2 γκολ. Έλκει την καταγωγή του από τον Πολύανθο Ροδόπης, όπου έχει πολλές αναμνήσεις από τα καλοκαίρια του, αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα.

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό της Αλεξανδρούπολης και τα χρόνια αυτά όργωσε τα γήπεδα του Έβρου αγωνιζόμενος σε ομάδες όπως η ΑΕ Νέας Χηλής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Έβρος Σουφλίου. Τα τελευταία χρόνια είχε βρει την ποδοσφαιρική του γαλήνη στην Κρήτη και πλέον και την προσωπική, έχοντας κάνει εκεί οικογένεια, καθότι πλέον φρέσκος πατέρας μια κορούλας 9 μηνών.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα της οικογένειας ίσως και να αποτελεί το πιο μεγάλο εμπόδιο για την άνοδό του, αλλά το γεγονός ότι η κόρη του είναι ακόμα μικρή και ότι θα βρεθεί σε γνώριμα μέρη, ίσως αυξάνει τις πιθανότητες να έρθει τελικά στην Ξάνθη εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να ολοκληρώνει την πολυετή συνεργασία του με τον Εργοτέλη.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Χρήστος Μπάτζιος στο ThrakiSportS τον περασμένο Φεβρουάριο και σε ερώτηση για το κακό ως τότε ξεκίνημα του ΑΟΞ, είχε πει: «Σίγουρα η ομάδα της Ξάνθης έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία και με βάση τα ονόματα που υπάρχουν στο ρόστερ της δεν έχει κάνει το αναμενόμενο ξεκίνημα. Είναι αρχή βέβαια ακόμα και όλα θα κριθούν στο τέλος για την άνοδο». Σε ερώτημα για την φερόμενη πολυιδιοκτησία και το κατά πόσον επηρεάζει την ομάδαμ ειχε υποστηρίξει: «Σίγουρα αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς που κέντρισε πιστεύω και το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ωστόσο η ομάδα άλλαξε σελίδα πλέον και με νέα διοίκηση έχει περάσει σε νέα εποχή».

Στην επισήμανση τέλος ότι προκαλεί αίσθηση που ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, παρά την καταγωγή του από την Θράκη, δεν αγωνίστηκε με την φανέλα της Ξάνθης, είχε αποφύγει ευγενικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ενώ για την παρουσία του στα γήπεδα της Θράκης ανέφερε: «Η επιλογή των σπουδών στο Παιδαγωγικό της Αλεξανδρούπολης αντί για την αποδοχή  επαγγελματικού συμβολαίου με ομάδες Α’ Εθνικής μπορεί να καθυστέρησε το επαγγελματικό μου ντεμπούτο, ωστόσο αυτό δεν το μετάνιωσα. Σίγουρα υπάρχουν πολλές στιγμές σε γήπεδα της Θράκης και ιδίως του Έβρου όπου έχω αγωνιστεί περισσότερο, οι οποίες μπορεί να μην ήταν σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο αλλά Γ’ Εθνικής, αλλά μου έχουν χαρίσει φίλους είτε μέσα στις ομάδες είτε εκτός σε διαφορετικά μέρη, κάτι το οποίο μένει εντέλει!».