«Διακαής πόθος» η επιστροφή Πλατέλλα στην ομάδα της Ξάνθης με συμβόλαιο κοντά στα 100.000 ευρώ για έναν χρόνο

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Νίκαια, αλλά ο Ιωνικός δεν τον κράτησε. Στις διαπραγματεύσεις δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και ο βραχύσωμος επιθετικός αποχώρησε. Κάπου εδώ μπαίνει στο «κόλπο» η Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, ο Πλατέλλας εμφανίζεται ως ο διακαής πόθος των Θρακιωτών ενόψει της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. «Αν δεν έχει ήδη γίνει οικονομική πρόταση στον ποδοσφαιριστή θα γίνει άμεσα. Για τα δεδομένα της κατηγορίας δεν… υπάρχει. Κοντά στα 100 χιλιάρικα για ετήσιο συμβόλαιο, είναι νούμερο που δύσκολα θα το βρει αλλού ο 32χρονος εξτρέμ», επισημαίνει το άρθρο της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πλατέλλας ανήκε στην Ξάνθη πριν αφεθεί εντελώς αιφνιδιαστικά ελεύθερος το 2013 για να καταλήξει στην ομάδα της ΑΕΚ, που τότε ειχε μόλις (αυτο)υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική. Εμεινε στους κιτρινόμαυρους τρία χρόνια σημειώνοντας 32 γκολ σε 97 συμμτοχές, ενώ στην διετία του στην Ξάνθη είχε 22 εμφανίσεις με 8 γκολ. Ακολούθως πέρασε από Ατρόμητο, Αρη, ΟΦΗ, ΑΕΛ, φέτος τον Ιωνικό ενώ εχει παίξει και στην Νεφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Την καριέρα του πάντως την ξεκίνησε από την Καλλιθέα. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι το τέταρτο όνομα μέσα σε λίγες ώρες που ακούγεται για την Ξάνθη μετά τον Τάσο Κρητικό του Βόλου, τον τερματοφύλακα Αστέριο Γιακουμή των Τρικάλων και τον Θρακιώτη αρχηγό του Εργοτέλη Χρήστο Μπάτζιο, που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι το Sportime αποκάλυψε τις προηγούμενες μέρες ότι η Ξάνθη χτυπάει και τον Ασπόστολο Βέλιο, ενώ ανέφερε και ότι ο 38χρονος Πορτογάλος Τζέιμι Μονρόι είναι ο εκλετός του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Μπιλ Πάπας για την τεχνική ηγεσια της ομάδας.