«Δεν έχω εμβολιαστεί, θέλω πρώτα να πειστώ από τους ειδικούς» τονίζει ο πρώην του Πανθρακικού Γιώργος Ζησόπουλος

Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους ποδοσφαιριστές, εκτός μόνο των φιλάθλων, κλήθηκε να αναφερθεί σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο ειδικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Γιώργος Ζησόπουλος.

Ο 37χρονος σήμερα Ζησόπουλος, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε μεγαλή καριέρα σε πολλές ελληνικές ομάδες μεταξύ των οποίων και ο Πανθρακικός, φιλοξενήθηκε στο αθλητικό ραδιοφώνο της Θεσσαλονίκης Metropolis, και μεταξύ άλλων τόνισε πως οι ειδικοί θα πρέπει να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό· ενώ παράλληλα δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

Πιο συγκεκριμένα, για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές ανέφερε πως: «Παντού υπάρχει άσπρο και μαύρο. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κάνει ή όχι το εμβόλιο. Οι ποδοσφαιριστές πέρσι δείξαμε τηρώντας το πρωτόκολλο πως είχαμε πολύ λίγα κρούσματα. Αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα είμαστε οι πρώτοι που θα προχωρήσουμε για εμάς, για τις οικογένειές μας και το σύνολο του κόσμου. Είναι δικαίωμα του καθενός όμως ο εμβολιασμός. Θέλω να πω ότι με τον εμβολιασμό δεν καλύπτεσαι 100%, οπότε υπάρχει και η πιθανότητα να νοσήσεις. Δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει αυτό. Πρέπει να απαντηθούν πολλά ερωτήματα από τους ειδικούς. Ό,τι αποφασίσει η Λίγκα, οι ποδοσφαιριστές και ο ΠΣΑΠ έχουμε δείξει ότι λειτουργούμε πάντα για το καλό των μελών μας και όλων».

Για το αν θα είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους παίκτες και τους διαιτητές ή και τους προπονητές σημειώσε ότι: «Όταν μιλάμε για θέματα διαχωρισμού και ρατσισμού, ακόμη κι αυτό είναι απόφαση που πρέπει να επανεξεταστεί. Δεν μπορεί να δίνουμε προνόμια στους εμβολιασμένους. Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να πείσει τον κόσμο για το καλό όλων και την ανοσία. Δεν χρειάζονται τέτοιες αποφάσεις για προνόμια. Υπάρχουν επιστήμονες που με μελέτες πρέπει να δείξουν το καλό του εμβολιασμού. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα».

Ενώ τέλος, σχετικά με το εάν ένας παίκτης που δεν θα εμβολιαστεί επειδή είναι δικαίωμά του και απουσιάσει από ένα ματς απάντησε λέγοντας: «Είναι αυτό που γινόταν ως πέρσι. Γι’ αυτό είπα πριν να αποφασιστεί από τους ειδικούς. Όχι από Κυβέρνηση, προέδρους και ομάδες. Να δείξουν οι επιστήμονες, να πείσουν τον πλέον αρνητικό άνθρωπο να κάνει το εμβόλιο. Οι ποδοσφαιριστές θα το κάνουν από μόνοι τους. Πάλι θα το κάνουν αν είναι υποχρεωτικό. Σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές την καριέρα τους, τις οικογένειές τους και όλους. Δεν έχω κάνει ακόμη το εμβόλιο. Είμαι χημικός και θέλω να πειστώ από τους ειδικούς για να κάνω το εμβόλιο».