Με παρελθόν στην ομάδα του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία και στην Κ23 της Λιντς ο νέος προπονητής της Ξάνθης

Ακούστηκαν πολλοί. Αρχικά ο Γιαννίκης, μετά οι Συλαϊδόπουλος, Δέλλας, Ελευθερόπουλος, αλλά τελικά κανένας από τους προαναφερθέντες και γενικά κανένας Έλληνας δεν θα αντικαταστήσει τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της μεγάλης ομάδας της Θράκης.

Από την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ομάδας Φάνης Ουζουνίδης ανακοίνωσε ότι ο νέος προπονητής θα είναι ξένος και σύμφωνα με νυχτερινό δημοσίευμα του Sportime, το όνομα του εκλεκτού είναι Τζέιμι Μονρόε και αποτελεί προσωπική επιλογή και πάλι του ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας, ο οποίος από την στιγμή που βάζει τα λεφτά έχει και τον βασικό λόγο στην όποια επιλογή, όπως άλλωστε συνέβη και με τον Πόποβιτς.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Πορτογάλο, ο οποίος έχει ασχοληθεί κυρίως με Ακαδημίες με νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και ως σκάουτερ νεαρών ταλέντων σε αρκετές ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Πόρτο, η Μποαβίστα. Προπονητικά ήταν βοηθός του Μιλένκο Πάντιτς στην Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στο τεχνικό τιμ της U23 της Λιντς Γιουνάιτεντ, ενώ έχει περάσει και ένα… φεγγάρι ως πρώτος προπονητής από την Σίδνεϊ Ολίμπικ, ομάδας όπου πρόεδρος και ιδιοκτήτης της είναι το «αφεντικό» της Ξάνθης.

Οπως γίνεται αντιληπτό, είναι προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη και ο νέος προπονητής των Θρκαιωτών ενόψει της νέας σεζόν στη Super League 2, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ο Αυστραλός από τους στενούς του συνεργάτες για Έλληνα κόουτς. «Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών φαντάζει δεδομένη και τις προσεχείς μέρες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νεαρός τεχνικός θα αφιχθεί στη χώρα μας για να ανακοινωθεί και επίσημα», αναφέρει το δημοσίευμα του Sportime.