Συνδύασε πανελλαδικές με κολύμβηση και πάει στο Ευρωπαϊκό Νέων της Ρώμης με στόχο τον τελικό ο Τάσος Κούγκουλος του ΝΟΑ

Ο Τάσος Κούγκουλος, κολυμβητής του ΝΟ Αλεξανδρούπολης, ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια. Με προπονητή τον Κώστα Χατζηπέτρου ο Τάσος προσπαθεί να κάνει μια διεθνή καριέρα στην κλασική κολύμβηση.

Ο Θρακιώτης αθλητής προπαρασκευάζεται για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει από 6 έως 11 Ιουλίου στην Ρώμη. Μέχρι σήμερα οι κυριότερες στιγμές στην καριέρα του νεαρού αθλητή είναι το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στα 50 πεταλούδα σε 50αρα πισίνα, η συμεμτοχή του στην προεθνική ομάδα κολύμβησης, στην Εθνική Ομάδα στο Multination Youth Meeting (4/2019 Austria, Graz) και στο Comen Cup (6/2019 Burgas, Bulgaria) και φυσικά το πλήθος χρυσών μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κατηγοριών.

Τι λέει όμως ο ίδιος για την φετινή περίοδο και την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης; Μίλησε στο pisina.net και σχολίσε: «Η αγωνιστική χρονιά που διανύουμε αποτελεί μία μεγάλη δοκιμασία για τις αντοχές όσων ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και συνεπώς και τις δικές μου. Προσπάθησα να συνδυάσω με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση. Αν κατάφερα να συνδυάσω τα ανωτέρω θα κριθεί από τα τελικά αποτελέσματα. Ολοκλήρωσα τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά συγχρόνως προετοιμάζομαι για την 3η συμμετοχή μου με την Εθνική ομάδα και την 1η μου συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Ο προπονητής μου, Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος, σεβόμενος και την προσπάθεια μου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, προσάρμοσε το προπονητικό πρόγραμμα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της χρονιάς και καταφέραμε σχετικά γρήγορα να κάνω επίδοση με μεγάλη ποσόστωση και να εξασφαλίσω την συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Οσο για τους στόχους και τις προσδοκίες από αυτήν την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; «Στόχος, αν και δύσκολος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω covid-19, είναι η συμμετοχή σε ένα μεγάλο τελικό στο ευρωπαϊκό της Ρώμης. Η συμμετοχή με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή και εύχομαι όλοι οι συναθλητές μου που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να πετύχουν τους στόχους τους».