Γ’ Εθνική: Τα σενάρια για τον Ορφέα Ξάνθης ενόψει της προσεχούς Κυριακής! Χάνει και… χάνεται, δεν χάνει και με το ένα πόδι ανεβαίνει SL2

Οπως εγραψε το ThrakiSportS το απόγευμα της Κυριακής, μετά τα παιχνίδια της 3ης από την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στην SL2, ο Ορφέας Ξάνθης κρατάει ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια του.

Πρακτικά, αν κερδίσει και στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια με Ποσειδώνα Μηχανιώνας στην Θεσσαλονίκη και Αχέροντα Καναλακίου στο γήπεδο του ΑΟΞ, μαθηματικά θα εξασφαλίσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και θα ανέβει στην επαγγελματική κατηγορία.

Βέβαια, αν ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι της Μηχανιώνας, το όνειρο θα τελειώσει. Ο Ορφέας αυτή τη στιγμή έχει 3 βαθμούς από τη νίκη με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας με ματς περισσότερο έχει 7 και ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας 4.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν ο Ορφέας χάσει στην Μηχανιώνα και κατά συνέπεια οι «ψαράδες» πάνε στους 7 βαθμούς και αυτοί, θα είναι αδύνατο να καλυφθεί αυτή η απόσταση από τον Ορφέα στο ματς της τελευταιας αγωνιστικής. Άρα αν ο Ορφέας ηττηθεί την Κυριακή, χάνεται.

Αν όμως δεν ηττηθεί, τότε ακόμα και αν στο τέλος της 4ης αγωνιστικής είναι εκτός προνομιούχου δυάδας, θα κρατά στα χέρια του την άνοδο. Σε περίπτωση που έρθει ισοπαλία αυτό το ματς, ο Ποσειδών Μηχανιώνας θα έχει 5 βαθμούς αλλά έχοντας ολοκληρώσει τον αγώνα του, ο Ορφέας 4 και ο Αχέρων Καναλακίου τον οποίο θα υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική από 3 ως 6 ανάλογα με το δικό του αποτέλεσμα. Γίνεται αντιληπτό ότι με νίκη την τελευταία αγωνιστική ο Ορφέας σε αυτό το σενάριο δεδομένα θα είναι στην SL2.

Αν μάλιστα κερδίσει ο Ορφέας στη Μηχανιώνα και φτάσει τους 6 βαθμούς έναντι 4 της Μηχανιώνας που θα μείνει πίσω, θα πάμε σε ένα τελικό με τον Αχέροντα Καναλακίου όπου ανάλογα με το δικό του αποτέλεσμα, μπορεί ο Ορφέας να παίζει και για δυο αποτελέσματα στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική. Αν για παράδειγμα ο Αχέρων δεν κερδίσει την Κυριακή τον Διαγόρα ή αν τον κερδίσει με διαφορά τερμάτων μικρότερη από το σκορ της θεωρητικής νίκης του Ορφέα, η ομάδα της Ξάνθης θα έχει το πάνω χέρι και στην ισοπαλία.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, η συνέχιση του ονείρου περνάει από τη Μηχανιώνα. Αν χάσει εκεί, χάνεται οριστικά. Αν όμως δεν χάσει, ο δρόμος της ανόδου είναι ορθάνοιχτος…