Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τους δύο νοκ άουτ αγώνες της Δευτέρας

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους αναμεσα στους οποίους και η Ξάνθη είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης.

Το σχόλιό του για τις αναμετρήσεις της Δευτέρας:

Κροατία – Ισπανία: «Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι. Σε άλλα τουρνουά η Ισπανία θα ήταν το ακλόνητο φαβορί, όμως η εικόνα της στη φάση των ομίλων δεν ήταν πολύ καλή, με εξαίρεση το τελευταίο ματς κόντρα στη Σλοβακία. Εκτιμώ πάντως πως σ’ αυτόν τον αγώνα θα δείξει άλλο πρόσωπο η Ισπανία και θα επιδιώξει να δώσει το «στίγμα» της στη διοργάνωση. Απέναντί της έχει μία ομάδα που έχει αρχίσει να «ξυπνάει», κρατάει μπάλα, έχει υψηλή τεχνική και σίγουρα θα της βάλει πολύ δύσκολα. Έχει ένα μικρό προβάδισμα η Ισπανία, αλλά η Κροατία είναι μία ομάδα που στα τελευταία τουρνουά δείχνει εξαιρετική εικόνα στα νοκ-άουτ παιχνίδια».

Γαλλία – Ελβετία: «Στον τελευταίο αγώνα των ομίλων με την Πορτογαλία η Γαλλία δεν μου άρεσε πολύ. Έχει τα «θέματά» της, έχει κι αρκετά προβλήματα τραυματισμών, δεν είναι στο καλύτερο σημείο της, αλλά δεν παύει να είναι η… Γαλλία, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2018 με παίκτες top-class που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα. Δεν έχει σκοράρει ως τώρα κι ο Μπαπέ στο τουρνουά και ίσως σπάσει το… ρόδι σ’ αυτό το ματς. Θα έχει πάντως δύσκολη αποστολή κόντρα στους Ελβετούς οι οποίοι έδειξαν πως είναι πολύ σοβαρή και γρήγορη ομάδα κι ένα γκρουπ με εξαιρετική συνοχή. Εκτιμώ πως εντέλει θα περάσει η Γαλλία, αλλά δεν θα είναι εύκολο το βράδυ της».