Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα δύο νοκ άουτ παιχνίδια της Κυριακής

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο EURO 2020. Ο πρωην κοουτς και της Ξάνθης Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Για τα παιχνίδια της Κυριακής προβλέπει:

Ολλανδία – Τσεχία: «Μπαίνουμε πλέον σε πολύ ωραίες σειρές νοκ-άουτ αγώνων. Στη Βουδαπέστη θα γίνει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον ματς. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να «κουμπώσουν» πολύ καλά αυτό το 3-4-3 ή 3-5-2 στο παιχνίδι τους, παίζουν γρήγορα, δημιουργούν πολλές φάσεις, βγάζουν ωραίο ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο. Ίσως όμως χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν λίγο την τακτική τους, ως προς το αμυντικό σκέλος, πάνω στο πως παίζουν οι Τσέχοι. Μπορεί όλοι να βλέπουμε την Ολλανδία ως το μεγάλο φαβορί, που είναι με βάση και την έως τώρα εικόνα τους, όμως η Τσεχία είναι μία ομάδα με πολύ καλή ποδοσφαιρική κουλτούρα, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να έχει κατοχή μπάλας και δεν θα είναι εύκολη η αποστολή των Ολλανδών…».

Βέλγιο – Πορτογαλία: «Κι εδώ θα δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένα πραγματικό ντέρμπι. Το Βέλγιο δείχνει να έχει μία πολύ πιο “γεμάτη” ομάδα σε όλες τις γραμμές. Είναι ουσιαστικό το ποδόσφαιρο που παίζει, έχει προσωπικότητα και με τον τρόπο που παίζει ο Λουκάκου με τους τρεις παίκτες που αγωνίζονται υποστηρικτικά δίπλα του, δεν βλέπω πως δεν θα πρωταγωνιστήσει και πάλι. Απ’ την άλλη πλευρά η Πορτογαλία έχει να αντιπαρατάξει ένα ομοιογενές σύνολο, έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε καταπληκτική κατάσταση, αλλά δεν ξέρω αν… φτάνει για να πάρει την πρόκριση».