Γιατί η Ξάνθη πήρε άδεια συμμετοχής στην Super League 1 ενώ θα αγωνιστεί στην Super League 2

Η ΠΑΕ Ξάνθη ανακοίνωσε και επίσημα από την πλευρά της ότι εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στην Super League 1 από την αρμόδια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και αμέσως άρχισαν τα σχόλια για τον λόγο που αναγράφεται άδεια SL1 και όχι SL2.

Η απάντηση είναι απλή. Αδεια SL1 κλήθηκαν καλού κακού να καταθέσουν όλες οι ομάδες των πλέι οφ της Super League 2, καθώς την στιγμή κατάθεσης των φακέλων δεν είχε ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα ανέβουν και ποιες όχι.

Για αυτόν τον λόγο έλαβαν άδεια ο Ιωνικός, ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη, τρεις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο κυνήγι της ανόδου. Βέβαια ο Ιωνικός ανέβηκε και θα χρησιμοποιήσει αυτήν την άδεια, αλλά οι άδειες για την SL2 παραμένουν τέσσερις.

Αδεια SL1 διαθέτει και η ΑΕΛ που υποβιβάστηκε (οι άδειες αυτές δόθηκαν σε προγενέστερο στάδιο) ενώ άδεια SL2 εξασφάλισε και η ΠΑΕ Βέροια από την Football League, καθώς και σε αυτές τις ομάδες ζητήθηκε να καταθέσουν χαρτιά για μια κατηγορία πιο πάνω.

Το ζήτημα είναι βέβαια ότι πλην των τεσσάρων, οι υπόλοιπες 28 ομάδες δεν εξασφάλισαν άδεια από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ και αυτό από μόνο του συνιστά μείζον ζήτημα…