Euro 2020: Το σχόλιο του Νίκου Καραγεωργίου για την διοργάνωση και την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ

«Είναι καλο το γεγονός ότι η διοργάνωση παίζεται σε πολλά μέρη γιατί βλέπουν τα ματς περισσότεροι φίλαθλοι. Όμως το γεγονός ότι κάποιες ομάδες παίζουν συνέχεια στο σπίτι τους, στην έδρα τους, έπρεπε να προβλεφθεί. Το νοκ άουτ ας πούμε της Αγγλίας με την Γερμανία θα γίνει στο Γουέμπλεϊ, στην έδρα της Αγγλίας, έπρεπε να προβλεφθεί τα γήπεδα στα νοκ άουτ να είναι ουδέτερα».

Αυτό ανέφερε ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, σχολιάζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο κόσμος των σπορ».

Ειδικά για την φετινή οργάνωση ανέφερε: «Το επίπεδο είναι υψηλό. Αυτό το Ευρωπαϊκό μας δείχνει την τάση ότι αλλάζουν τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Πλέον παίζεται διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Γκουαρντιόλα με την μεγάλη Μπαρτσελόνα επηρέασε το ποδόσφαιρο και σιγά σιγά προσαρμόζονται σε αυτό όλοι οι προπονητές και παίκτες. Ισως ειναι πιο κουραστικό μερικές φορές, αλλά κατά γενική ομολογία το σύγχρονο ποδόσφαιρο όπως το βλέπουμε στο φετινό Euro είναι πιο συναρπαστικό από το προηγούμενο».

Ο Νίκος Καραγεωργίου ρωτήθηκε και για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να καταργηθεί ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και συνεχάρη την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για αυτή: «Η αίσθησή μου είναι ότι είναι σωστή απόφαση. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν έδρες, οι παίκτες έχουν ξεπεράσει αυτό. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο δίκαιο να μην μετράει το εκτός έδρας γκολ και αυτό έγινε πιο σημαντικό το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό. Δεν συμφωνώ ότι η απόφαση αυτή ευνοεί τους ισχυρούς. Η αίσθησή μου είναι οτι ειδικά τα πρώτα χρόνια, μέχρι να συνηθίσουμε, θα είναι πιο συναρπαστικοί οι αγώνες και θα είναι για το καλό του ποδοσφαίρου».