Αγώνες ιστιοπλοΐας από Καβάλα σε Φανάρι Ροδόπης και Λιμένα Θάσος με συνδιοργανωτή και τον ΝΟ Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής γνωστοποίησε ότι μαζί με τους Δήμους Καβάλας και Θάσου συμβάλλουν στην υλοποίηση των αγώνων ιστιοπλοΐας Friendship Regatta 2021.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν οι Όμιλοι Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Ο σύλλογος από την Αλεξανδρούπολη είναι ο ΝΟΑ, που ως γνωστόν έχει δημιουργήσει παράστημα και στο Πόρτο Λάγος.

Στη σπουδαία αυτή αθλητική συνάντηση, με αφετηρία την Καβάλα αναμένεται να λάβουν μέρος 20 ιστιοπλοϊκά σκάφη. Την Τετάρτη 30 Ιουνίου θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα μεταξύ Καβάλας και Φαναρίου Ροδόπης που φέρει την επωνυμία Δημόκριτος Ι και Δημόκριτος ΙΙ.

Την 1η Ιουλίου θα διεξαχθούν δυο παράκτιοι αγώνες στο Φανάρι με την επωνυμία Fanari Cup I και Fanari Cup IΙ. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την ίδια μέρα με την απονομή επάθλων στον Λιμένα Φαναρίου.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του αγώνα μεταξύ Φαναρίου και Λιμένα Θάσου και στο νησί θα τελεστεί η λήξη των αγώνων.

Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα με συμμετοχές ιστιοπλόων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες που είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Ο Δήμος Κομοτηνής στην προσπάθειά του ν’ αναδείξει την περιοχή υποδέχεται μια αθλητική διοργάνωση που σαν σκοπό έχει όχι μόνο την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος αλλά και το να συμβάλλει στην ενίσχυσή του ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού», επισημαίνει σχετικό δελτίο Τύπου.

Ακόμα αναφέρει: «Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση μπαίνει στον χάρτη αξιόλογων αθλητικών διοργανώσεων. Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Δήμος επέλεξε να προσφέρει από ένα δώρο με τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Πέμπτη 1 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί μουσικό happening στο λιμάνι Φαναρίου στις 7 μ.μ.».