Πηδάει 2.27 μέτρα στο Βαλκανικό της Σερβίας και προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ο Μπανιώτης

Με την πολυετή εμπειρία του, ο Κώσρας Μπανιώτης κατάφερε αν και έχασε άλματα σε κατώτερα ύψη να καταλάβει την 3η θέση στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας χαρίζοντας από το ύψος 10 βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Εχοντας χάσει ωστόσο προσπάθειες ακόμα και στα 2.10μ και με δεδομένο ότι στην συγκεκριμένη διοργάνωση κάθε άλτης είχε δικαίωμα για μόλις τέσσερα άκυρα άλματα σε όλον τον αγώνα, είχε μόλις μία προσπάθεια σε ανώτερο ύψος. Ετσι με το 2.23μ ανέβηκε από το Νο45 του ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Νο42.

Η τελευταία κατά τα φαινόμενα ευκαιρία για τον Μπανιώτη να μπορέσει να δώσει το παρών στο Τόκυο και να κλείσει την καριέρα του με μια 4η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι το Σαββατοκύριακο. Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα και σίγουρα να πηδήξει πάνω από 2.27μ.

Αν τα καταφέρει, θα μπει οριακά στο Νο32 υπολογίζοντας και τους Ρώσους στο ranking. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο. Θα αγωνιστεί με την πλάτη στον τοίχο αλλά έχει ξανασυμβεί αυτό και μάλιστα τότε ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθκήματος Κλειστού, δυο χρόνια πριν.

Έχει την εμπειρία και τις περγαμηνές ώστε να παρουσιαστεί συνεπής σε ένα ακόμα σπουδαίο αθλητικό ραντεβού αλλά χρειάζεται ένα πολύ καλό άλμα στα 2.27μ για να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο!!!