Συνέντευξη του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ στο «sport24»: «Αναβαθμίζει την ΑΕΚ ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς»

Ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης και νυν προπονητής τερματοφυλάκων της Ουνιόν Βερολίνου, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, παραχώρησε συνέντευξη στο «sport24», ενώ ρωτήθηκε απόκλειστικά για τον νέο τερματοφύλακα της ΑΕΚ Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, πολύ έμπειρος και σε ιδανική ηλικία. Του προσφέρεται η δυνατότητα να αγωνιστεί εκτός της αυστριακής Μπουντεσλίγκα. Εχει πολλές παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο, συμμετέχοντας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ με τη Ζάλτσμπουργκ. Σίγουρα είναι μια σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ», ενώ πρόσθεσε: «Χωρίς να έχω γνώση του δυναμικού της ΑΕΚ, πιστεύω πως η παρουσία του Στάνκοβιτς αναβαθμίζει το ρόστερ και τις επιλογές της. Επαγγελματικά του δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστεί αγωνιστικά σε κάτι διαφορετικό, ανθρώπινα θα έχει μια επιπλέον ευκαιρία να γνωρίσει μια νέα χώρα και μια νέα κουλτούρα. Είναι ένα βήμα ζωής για τον ίδιο, ένα νέο ξεκίνημα που πάντα αναζωογονεί τόσο ποδοσφαιρικά όσο και ανθρώπινα και νομίζω πως η ΑΕΚ θα τον βοηθήσει και στις δύο κατευθύνσεις».

Στην ιντριγκαδόρικη ερώτηση για το αν θα πρότεινε τον Στάνκοβιτς στην Ουνιόν απάντησε: «Είναι τελείως διαφορετικό το στάτους των δύο ομάδων, οι ανάγκες, το περιβάλλον, το πλαίσιο, τα οικονομικά, οι στόχοι τους. Συνεπώς, οι τερματοφύλακες, αλλά και όποιοι παίκτες χρειάζονται δεν γίνεται να είναι συμβατοί και στις δύο. Η ΑΕΚ αναζητά τερματοφύλακα που ταιριάζει σε ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, η Ουνιόν αναζητά τερματοφύλακα που θα την βοηθήσει να εδραιωθεί στην Μπουντεσλίγκα. Είναι κάτι συνεπώς που υπαγορεύει τελείως διαφορετικό προφίλ και αγωνιστικά στοιχεία στην αναζήτηση των δύο ομάδων. Και πιστεύω πως η ΑΕΚ βρήκε αυτό που ήθελε».