Μεταγραφή για μια πορτοκαλάδα για τον Βαγγέλη Καπετανίδη από τα Δίκαια Έβρου στην Καβάλα

Αφιερώματα ρετρό με αγαπημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα της Καβάλας έχει ξεκινήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φίλος της ομάδας. Ξεκίνημα με τον Εβρίτη Βαγγέλη Καπετανίδη όπου μεταγράφηκε από τα Δίκαια στην Καβάλα.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Καπετανίδη ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σαν κεντρικός επιθετικός λόγω του ύψους του και ότι ήταν ανίκητος στις κεφαλιές.

Γεννήθηκε στις 9/2 1954 στα δίκαια του Έβρου και από κει ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ορφέα δικαίου. Αρκετές μεγάλες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον ίδιο και ο Βαγγέλης αποκτήθηκε από τον ΑΟΚ το 1972. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος η μεταγραφή του πραγματοποιήθηκε για μία πορτοκαλάδα και μία αθλητική στολή στην ομάδα του χωριού του.

Ο προπονητής του ΑΟΚ Μπέλα Παλφυ εντυπωσιάστηκε από τα προσόντα και το στυλ του και γρήγορα τον έκανε βασικό κεντρικό αμυντικό της ομάδας. Ο Βασίλης Δανιήλ συνέχισε να τον έχει βασικό και αργότερα ο Κώστας καραπατής στήριζε όλο το σχεδιασμό της Άμυνας πάνω του.

Ο ίδιος ο Καπετανίδης Βαγγέλης θυμάται ότι πάντα οι εφημερίδες γράφανε τα καλύτερα Για πολλούς ποδοσφαιριστές επαρχιακών ομάδων αλλά ποτέ δεν καλέστηκαν στην εθνική ομάδα.

Ο Βαγγέλης Καπετανίδης αγωνίστηκε μόνο στην Εθνική ελπίδων ενώ σε παλαιότερη του συνέντευξη δήλωσε πως τα δύο παιχνίδια του ΑΟΚ που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι το παιχνίδι με το Αιγάλεω για την παραμονή στην Α Εθνική αλλά και το παιχνίδι στην Χαλκίδα για το ποιος θα πάρει την άνοδο από την δεύτερη κατηγορία στην πρώτη όπως θυμάται ο ίδιος μετά την άνοδο του ΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Χαλκίδα οι φίλαθλοι επεφύλαξαν πανηγυρική είσοδο στην πόλη για τους ποδοσφαιριστές το οποίο ξεκίνησε από τον Άγιο σίλα μέχρι το κέντρο της πόλης.

Επίσης ο Βαγγέλης είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό όμως την προηγούμενη μέρα της υπογραφής του συμβολαίου του έσπασε το χέρι του και έτσι η μεταγραφή χάλασε.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει συνδεσει το όνομα του με τον ΑΟΚ καθώς υπήρξε και αρχηγός του επίσης να τονίσουμε πως σύνδεσμος φιλάθλων του ΑΟΚ

Δημιουργήθηκε στο δικό του καφενείο το οποίο λειτουργούσε με την επωνυμία captain…