Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα δυο βραδινά παιχνίδια της Τρίτης


Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους ανάμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

To ThrakiSporrtS αναδημοσιεύει τα κείμενά του. Αναλυτικά αναφέρει για τα δυο σημερινά παιχνίδια:

Κροατία – Σκωτία: «Νομίζω πως εδώ θα δούμε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και «διαφορετικό» παιχνίδι. Η Σκωτία μπορεί να μην έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα, αλλά η μαχητικότητά της μπορεί να της δώσει πολλά πράγματα κόντρα στην Κροατία, η οποία -επιμένω- πως είναι «ξεζουμισμένη» ποδοσφαιρικά κι έχει κάνει τον «κύκλο» της σαν ομάδα. Οι Σκωτσέζοι θα δώσουν πάλι μεγάλη έμφαση στην αμυντική ισορροπία και θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» τη νίκη με τις στατικές φάσεις, όπου είναι πάρα πολύ δυνατοί. Οι Κροάτες σίγουρα έχουν περισσότερη ποιότητα, αλλά δεν δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο για να φτάσουν στη νίκη και στην πρόκριση».

Τσεχία – Αγγλία: «Η Αγγλία έχει εξαιρετικό ρόστερ, ποιότητα και προοπτικές σαν ομάδα, όμως στα δύο πρώτα παιχνίδια της στον όμιλο η απόδοσή της ήταν κάτω από το 50%. Νομίζω ότι σε αυτό το ματς θα πιάσει πιο υψηλά στάνταρ απόδοσης και για να φτάσει στην πρόκριση και στην πρωτιά στον όμιλό της, αλλά και για να προσπαθήσει να στείλει ένα «μήνυμα» προς τις υπόλοιπες ομάδες ενόψει των νοκ-άουτ αγώνων. Απ’ την άλλη πλευρά οι Τσέχοι έχουν μία πολύ σφικτή και γεροδεμένη ομάδα, που μπορεί να βάλει δύσκολα (και) στους Άγγλους, όμως πιστεύω πως η ομάδα του Σάουθγκεϊτ παραμένει το φαβορί και θα φτάσει εντέλει στη νίκη».