Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα τέσσερα ματς της Δευτέρας

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο EURO 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης και το ThrakiSportS αναδημοσιευει τις εκτιμήσεις του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο πρώην προπονητής της Ξάνθης για τους σημερινούς αγώνες:

Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία: Πολύ μεγάλη η διαφορά ποιότητας και κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Ολλανδοί είχαν πειστική παρουσία στα δύο πρώτα παιχνίδια τους και πιστεύω ότι θα κάνουν το «3 στα 3». Απ’ την άλλη πλευρά η Β. Μακεδονία έχει ένα και μόνο κίνητρο: Να μην ολοκληρώσει την παρουσία της στο EURO με μηδέν βαθμούς και θα το παλέψει μέχρι ένα σημείο το παιχνίδι. Όμως η ανωτερότητα των Ολλανδών είναι ξεκάθαρη κι εκτιμώς πως στο τέλος θα το πάρουν το ματς.

Ουκρανία – Αυστρία: Ομολογώ πως απ’ τις δύο ομάδες πιο πολύ, μέχρι στιγμής, μου άρεσε η Ουκρανία. Είναι επιθετική ομάδα, πιέζει καλά και από ψηλά τον αντίπαλό της, παίζει με τη μπάλα κάτω, έχει ένα συγκεκριμένο και σίγουρα ελκυστικό στυλ ποδοσφαίρου. Από την άλλη πλευρά η Αυστρία είναι μία σκληρή και σφικτή ομάδα, χωρίς όμως πολλές ιδέες μέσα στο παιχνίδι της. Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί θα πάρουν τελικά τη νίκη στο ντέρμπι πρόκρισης και μαζί το εισιτήριο για τους «16».

Φινλανδία – Βέλγιο: Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο παιχνίδι, διότι η Φινλανδία «καίγεται» για το αποτέλεσμα και το Βέλγιο, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του, ίσως κάνει ένα μικρό ροτέισον. Οι Φινλανδοί θα πάνε σε ένα συντηρητικό ματς, με ενισχυμένο κέντρο και αντεπιθέσεις για να βρουν ένα γκολ απ’ τους Πούκι ή Πογιάνπαλο και η «επιβίωση» είναι πάντα ένα πολύ ισχυρό κίνητρο. Απ’ την άλλη πλευρά βεβαίως, το Βέλγιο έχει ένα ρόστερ με top class παίκτες και θα ψάξει την τρίτη νίκη του για να στείλει «μήνυμα» σε όλους τους διεκδικητές του τροπαίου. Έχει τον πρώτο λόγο, όμως η Φινλανδία θα το παλέψει μέχρι τέλους…

Ρωσία – Δανία: Όλα όσα έγιναν στο πρώτο ματς με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο, έχουν «κοστίσει» πολύ στη Δανία όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι ίσως η ομάδα που αδικείται περισσότερο από κάθε άλλη μέχρι τώρα, όσον αφορά τη βαθμολογία. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα, ταχύτητα και δύναμη και θα παίξει το τελευταίο «χαρτί» της. Νομίζω πως έχει και το πλεονέκτημα, απέναντι σε μία Ρωσία που είναι «βαριά» ομάδα και με ένα συγκεκριμένο και προβλέψιμο στυλ παιχνιδιού.