Euro 2020: Δέκα σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή στο ThrakiSportS Predictor, Ολλανδία και Αυστρία πέρασαν στους «16»

Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η Ολλανδία την πρώτη φάση του Euro 2020. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Γ’ Ομίλου, οι «οράνιε» πρόσφεραν σκορ και θέαμα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, απέναντι στην -αποκλεισμένη- Βόρεια Μακεδονία, επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ του Ντεπάι στο 24′ και του Βαϊνάλντουμ στο 51′ και στο 58′ και περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των «16».

Συγκινητική στιγμή του αγώνα, στο 68ο λεπτό, όταν ο αρχηγός της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Πάντεφ, στην 121η και τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο, αντικαταστάθηκε από τον Κοσταντίνοφ, με το παιχνίδι να διακόπτεται προσωρινά και τους συμπαίκτες του να στήνουν ένα πρόχειρο pasillio, αποχαιρετώντας τον μεγάλο ηγέτη τους (με τον Ζόιραν Ζάεφ να χειροκροτεί από την εξέδρα).

Η Ολλανδία είχε και δοκάρι στο 67′ με τον Βέγκχορστ (που μόλις είχε μπει στο ματς αντί του Ντεπάι), ενώ το γκολ του Τσουρλίνοφ στο 72′ για τη Βόρεια Μακεδονία ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ετσι οι Οράνιε ως πρώτοι από τον όμιλο προκρίθηκαν ενώ οι Σκοπιανοί είπαν αντίο.

Την Ολλανδία ακολούθησε και η Αυστρία που εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς με γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο 21′ νίκησε 1-0 την Ουκρανία στο Βουκουρέστι και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Το συγκρότημα από την κεντρική Ευρώπη θα αντιμετωπίσει πλεόν την Ιταλία, στις 26/6 στο Γουέμπλεϊ, αναζητώντας την υπέρβαση, ενώ η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο έμεινε στους τρεις βαθμούς και θα περιμένει την ολοκλήρωση των υπολοίπων ομίλων, για να δει αν θα είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων που θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στη δεύτερη θέση πριν τον σημερινό αγώνα, με την Ουκρανία όμως να υπερέχει (λόγω καλύτερης επίθεσης). Αυτό υποχρέωσε τους Αυστριακούς να μπουν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, με τους αντιπάλους τους να επιλέγουν έναν πιο παθητικό ρόλο.

Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο, κέρδισαν όμως αρκετές «στημένες» μπάλες γύρω από την περιοχή του Μπούστσαν και σε μία από αυτές, στο 21′, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με προβολή του Μπαουμγκάρτνερ, μετά από κόρνερ του Αλάμπα. Ο σκόρερ αποχώρησε λίγο αργότερα, καθώς δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και φάνηκε να ζαλίζεται.

Το γκολ δεν «ξύπνησε» τους Ουκρανούς και η Αυστρία συνέχισε να ελέγχει το ματς, με τις τελικές στο ημίχρονο να είναι 13-1! Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο δεν είχε πολλές επιλογές στη συνέχεια, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και η Αυστρία κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη-πρόκριση.

Μετά από αυτά τα δυο αποτελέσματα είχαμε ανακατατάξεις στο ThrakiSportS Euro Predictor Game. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απόσταση έξι βαθμών από την κορυφή, όσων διακυβεβύονται στα επόμενα δυο παιχνίδια της ημέρας, υπάρχουν δέκα παίκτες. Αναλυτικά η βαθμολογία μετά από 28 συνολικά αγώνες από τους 51 της διοργάνωσης: