Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα δυο παιχνίδια της Κυριακής που ολοκληρώνουν τον Α’ Όμιλο

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους ανάμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης.

Για τα παιχνίδια της Κυριακής αναφέρει:

Ιταλία – Ουαλία: Η Ιταλία έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων. Με άμεσο ποδόσφαιρο, παίκτες που τρέχουν και καλύπτουν όλους τους χώρους. Σαφώς και… βολεύεται και με το «Χ» κόντρα στην Ουαλία για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της, όμως πιστεύω ότι θα παίξει ξανά μόνο για τη νίκη. Αυτό που ενδιαφέρει τον Μαντσίνι είναι να διατηρήσει η ομάδα του τον ίδιο ρυθμό και το ίδιο στυλ παιχνιδιού για να είναι όλοι έτοιμοι στα νοκ-άουτ. Η Ουαλία είναι γρήγορη ομάδα, έχε ποιότητα απ’ τη μέση και μπροστά κι αν βρει ένα γκολ, μπορεί να της πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Ελβετία – Τουρκία: Θεωρώ ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τύχη. Είναι τρομερά προβλέψιμη, «βαριά» και αργή ομάδα. Σαφώς και δεν θέλει η Τουρκία να ολοκληρώσει το Euro με μηδέν βαθμούς, όμως η Ελβετία είναι ανώτερη ομάδα. Πιο γεμάτη» κι ολοκληρωμένη στο παιχνίδι της. Της λείπει απλά το εύκολο γκολ. Αν το βρει πρώτη κόντρα στους Τούρκους θα πάρει και το ματς και πιθανότατα θα κερδίσει και μία θέση στους «16», μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.