Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου

Eνας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους ανάμεσα στις οποίες και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης.

Οι εκτιμήσεις του για τα τρία ματς του Σαββάτου:

Ουγγαρία – Γαλλία: Είναι ξεκάθαρο κι απόλυτο φαβορί η Γαλλία και δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα στο να κερδίσει κι αυτό το ματς και να καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση. Εδώ το ζητούμενο είναι πια, το πόσο θα… ανοίξει το σκορ. Η Ουγγαρία έχει «ταβάνι» και δεν μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, απ’ αυτά που έκανε για 80 λεπτά κόντρα στην Πορτογαλία. Γενικά έχει «θέματα» και στην επίθεσή της και αν ανοιχτεί ψηλά, θα κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο των Γάλλων. Όσο κι αν η έδρα της δίνει μία δυναμική, είναι μεγάλη η διαφορά ποιότητας με τους Γάλλους.

Πορτογαλία – Γερμανία: Για μένα είναι το απόλυτο παιχνίδι, το μεγαλύτερο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής. Αν χάσουν οι Γερμανοί κινδυνεύουν να μην μπορέσουν να βγουν καν 3οι στον όμιλό τους. Και πιστεύω ότι θα είναι άλλη ομάδα σ’ αυτόν το αγώνα, πολύ πιο επιθετική και πιεστική. Και θα δοκιμαστεί πολύ η αμυντική τακτική της Πορτογαλίας. Ειδικά, αν οι Γερμανοί καταφέρουν να πάρουν την κατοχή της μπάλας, εκτιμώ πως η πλάστιγγα θα γείρει ξεκάθαρα υπέρ τους.

Ισπανία – Πολωνία: Κι εδώ η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί, παρότι η Πολωνία έχει στο δυναμικό της τον Λεβαντόφσκι, που είναι ο Νο1 φορ στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Όπως φάνηκε κι απ’ το ματς με τους Σλοβάκους, ο Λεβαντόφσκι δεν… φτάνει. Και μολονότι οι Ισπανοί δεν έχουν σαν ομάδα την ταχύτητα που είχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, ξέρουν να παίρνουν τέτοιου είδους παιχνίδια και νομίζω ότι θα νικήσουν και ουσιαστικά θα «κλειδώσουν» τη θέση τους στη φάση των «16».