Στο Basketball Champions League το Λαύριο του Ερμείδη με έδρα το ΣΕΦ!

Ο Ξανθιώτης γκαρντ Δημήτρης Ερμείδης μαζί με τους συμπαίκτες του στο Λαύριο είναι έτοιμοι για την Ευρώπη και το Basketball Champions League με έδρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα πλέον ετοιμάζεται για την δεύτερη ευρωπαϊκή της συμμετοχή, καθώς μετά την σεζόν 2018/19 και το FIBA Europe Cup, στο οποίο συμμετείχε στον προκριματικό γύρο, δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League της ερχόμενης χρονιάς.

Μάλιστα, το Λαύριο ανακοίνωσε πως η ευρωπαϊκή του περιπέτεια θα συνδυαστεί και με αλλαγή έδρας, καθώς το δικό του γήπεδο δεν έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες. Το ΣΕΦ θα είναι τελικά το «σπίτι» του στην προσπάθεια αυτή, με την ομάδα να ευχαριστεί την διοίκηση του γηπέδου και τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Στην Ευρώπη ΞΑΝΑ!»

Φίλοι του Λαυρίου Megabolt,

Μια ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώθηκε με την ομάδα της πόλης μας να αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του FIBA Basketball Champions League (BCL) για πρώτη φορά στην ιστορία της (2η φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση)!

Η έδρα μας, το «σπίτι» μας, με τις υπάρχουσες συνθήκες και προδιαγραφές δεν είναι τελικώς σε θέση να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες Μπάσκετ, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν οι απαιτούμενες αυστηρές προδιαγραφές του FIBA Basketball Champions League (BCL) που θα συμμετέχει η ομάδα μας όσες εργασίες αναβάθμισης κι αν γίνουν.
Οι προσπάθειες του Δημάρχου #Δημήτρη_Λουκά και της δημοτικής αρχής, του Δ/ντή του κλειστού γυμναστηρίου Λαυρίου κ. Κωνσταντίνου Πανταζή και της διοίκησης του ΝΠΔΔ «Θορικός» ήταν επίμονες και συνεχείς για να δοθεί λύση στο γηπεδικό ζήτημα και τους ευχαριστούμε θερμά για τη διάθεση να είναι δίπλα μας -και- στο ευρωπαϊκό «ταξίδι στο όνειρο» της ομάδας μας!

Ως εκ τούτου η έδρα που θα δηλώσει η ομάδα της πόλης μας, το Λαύριο Megabolt, για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) το οποίο διαθέτει τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων Μπάσκετ. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη διοίκηση του Σ.Ε.Φ. και τον Ολυμπιακό για την αποδοχή του αιτήματος μας για την πραγματοποίηση του ευρωπαϊκού μας «ονείρου».

Φίλοι του Λαυρίου Megabolt,

Η δύναμη μας, ΕΣΕΙΣ! Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!