Γ’ Εθνική: Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ αλλά κανείς από Θράκη ζητούν από Ζαγοράκη να μην ισχύσουν οι υποβιβασμοί λόγω της πανδημίας

Την παραμονή όλων των ομάδων που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου για ένα επιπλέον έτος και για λόγους που σχετίζονται με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Κανείς από αυτούς ωστόσο δεν προέρχεται από την Θράκη, αν και θα είχαν κάθε λόγο για πολιτικό κέρδος να συνυπογράψουν τέτοιο αίτημα καθώς υποβιβάστηκαν ομάδες και του Εβρου (ΑΕ Διδυμοτείχου) και της Ροδόπης (Ελπίδα Σαπών) και της Ξάνθης (Αναγέννηση Θαλασσιάς).

Πρόκειται για τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, τον βουλευτή Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό που έχει διατελέσει και υφυπουργός Αθλητισμού, τον βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμούς που έχει προκαλέσει η πανδημία στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας ένα σημαντικό και καίριο ζήτημα αναφορικά με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Όπως γνωρίζετε η φετινή χρονιά ήταν για όλες τις ομάδες μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, η οποία κράτησε τους φιλάθλους και τους συλλόγους μακριά από τα γήπεδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η εθνική και κοινωνική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, δυστυχώς οδήγησε στην επιβολή πρωτόγνωρων και δυσβάσταχτων μέτρων που έπληξαν σε σημαντικό βαθμό τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα μας. Οι αθλητές, οι προπονητές, το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων και τελικά ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα αναγκάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του, καθώς νέες και ιδιαίτερα αυστηρές συνθήκες και πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας χρειάστηκε να εφαρμοστούν σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Αποτέλεσμα των μέτρων αυτών ήταν πολλοί άνθρωποι και σύλλογοι του αθλητισμού, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και τα τοπικά πρωταθλήματα, να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα που απείλησαν και συνεχίζουν να απειλούν μέχρι και την οικονομική τους επιβίωση. Τεράστιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και πολλοί άνθρωποι ύψωσαν το ανάστημά τους στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων που οι συνθήκες επέβαλλαν, προκειμένου αφενός να υπάρξει ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και αφετέρου να διασφαλιστεί ότι μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας όλοι θα είναι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός θα μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του.Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, επικοινωνούμε μαζί σας υποστηρίζοντας το αίτημα πολλών ομάδων, ειδικά για τη φετινή χρονιά και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που ανέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.
Εκτιμούμε ότι η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, χωρίς να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης αυτής.
Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό οι αλλαγές να υλοποιηθούν από την επόμενη χρονιά, δίνοντας έτσι επαρκή χρόνο σε όλες τις ομάδες να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα πλήγματα που η πανδημία προκάλεσε, να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα και σε συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας, που τόσο πολύ έχουν λείψει κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό, είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσετε κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι’ αυτό.
Με εκτίμηση,
Περικλής Π. Μαντάς Βουλευτής Μεσσηνίας
Ιωάννης Σ. Ανδριανός Βουλευτής Αργολίδας
Νεοκλής Κρητικός Βουλευτής Λακωνίας
Ανδρέας Θ. Νικολακόπουλος Βουλευτής Ηλείας».

Материалы по теме:

Θρήνος και στην Θράκη για το μοιραίο τροχαίο του παίκτη της Κέρκυρας
Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης - Ματωμένη... Κυριακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που μας πέρασε για το ελληνικό, ποδόσφαιρο, καθώς μετά τη Κρήτη και ...
Ο Τοπούζης στο Αιγίνιο! Όλο το πρόγραμμα της Football League και οι διαιτητές
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης -  Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα ονόματα των διαιτητών της Football League για τις αναμετρήσεις της Τετάρτης (30/4) για την 6η ...
Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων Σουφλίου και Κοσμίου
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης -  Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 7ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της ...
Κύπελλο Ελλάδος: Με απουσίες λόγω rotation η αποστολή της Ξάνθης για την Λάρισα
Προπόνηση και αναχώρηση για την Λάρισα περιλάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου για την ομάδα της Ξάνθης. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ αυτήν ...
EΠΣ Έβρου: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας -  Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο (09-10/11) το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας ...